Nu se pune problema ca Nechifor sa renunte la functia de presedinte al PSD Suceava. Vezi cine spune asta


Intră acum și în grupul de

Preşedintele executiv al PSD Suceava, senatorul Ovidiu Donţu, a declarat, joi că PSD Suceava nu a identificat baroni locali, dar că ar putea da mai multe exemple de baroni locali la PDL Suceava.

În cadrul unei conferinţe de presă, Donţu a spus că a înţeles din expunerea publică privind o iniţiativă ce presupune că lideri de organizaţie PSD care sunt preşedinţi de Consilii Judeţene să renunţe la funcţia politică se referă doar la aşa numiţii baroni locali.

Potrivit liderului social-democraţilor suceveni, la Suceava nu se pune problema ca preşedintele organizaţiei judeţene PSD, Cătălin Nechifor, care este şi preşedinte al CJ Suceava să renunţe la funcţia politică întrucât el nu este baron local.

sfecla, dontu, cocris, grosar

„La Suceava noi nu avem baroni locali la PSD. Cătălin Nechifor nu are atributele din ceea ce se spune de baroni locali, Această dezbatere nu ar trebui făcută la Suceava”, a spus preşedintele executiv al PSD Suceava.

El a arătat că preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, conduce foarte bine din punct de vedere administrativ judeţul şi că la finalul mandatului său vor fi funcţionale mai multe proiecte majore, cum sunt modernizarea Aeroportului Suceava, gropile ecologice de deşeuri, dar şi alte circa 200 de proiecte de investiţii aflate în coordonarea sa.

Totodată, Donţu a spus că în ceea ce priveşte problematica politică, Nechifor coordonează foarte bine şi această activitate.

El a mai declarat că nu intenţionează să preia conducerea PSD Suceava.

„Eu intenţionez să fac echipă cu Nechifor”, a spus Donţu.

În urmă cu o lună de zile, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că trebuie separată funcția politică de cea administrativă în cazul președinților de Consilii Județene, susținând că funcția de președinte de consiliu județean acumulează prea multă putere politică și administrativă.

”Vreau să explic de ce am ieşit cu această propunere şi de ce o susţin: ceea ce se vede la televizor în ultimele zile şi nu numai în ultimele zile, reprezintă efectul. O abordare serioasă are ca ţintă cauzele. Şi noi discutăm de două lucruri: există percepţia că este acumulată prea multă putere într-o funcţie, respectiv funcţia de preşedinte de CJ – şi politică şi administrativă. Şi în opinia mea, pe care o susţin şi care are din ce în ce mai mulţi susţinători, trebuie separate aceste două funcţii”, a spus Dragnea.

 


Intră acum și în grupul de