Ar fi trebuit sa se vada deja pe strazile Sucevei ca au fost prinsi 1000 de caini. In adapost, cainii se sfasie intre ei


Intră acum și în grupul de

Unul dintre militanţii suceveni pentru protecţia animalelor, Doiniţa Cocriş, consilier local PSD, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că propune un plan de soluţionare a problemei câinilor fără stăpân din municipiu care ar trebui să înceapă cu sterilizarea şi microciparea câinilor din curţi.

Potrivit lui Cocriş, mulţi dintre câinii de pe străzi provin din curţile oamenilor şi au fost abandonaţi.

Prin sterilizare şi microcipare aceşti câini nu se mai înmulţesc, iar stăpânii lor pot fi identificaţi imediat, dacă animalele au fost abandonate.

Ea a declarat că din datele pe care le deţine, din septembrie au fost adunaţi de pe străzi aproape o mie de câini fără stăpân şi duşi la adăpostul din lunca Sucevei.

Cocriş consideră că ar fi trebuit ca, în general, în municipiu, să se simtă lipsa a o mie de câini, dar că, din păcate, locurile din care aceştia au fost extraşi, au fost ocupate de alţi câini.

dontu, cocris, grosar

Ea a spus că aceşti noi câini provin din localităţi limitrofe sau din diverse curţi de unde au fost eliberaţi şi a catalogat drept poveşti relatările potrivit cărora ar fi aduşi câini cu camioanele la intrarea în municipiu.

„Nimeni nu a văzut aşa ceva”, a menţionat Cocriş.

Ea a mai declarat că în adăposturile municipalităţii sunt acum cazaţi circa 1.500 de câini şi că norma de cazare a fost depăşită, iar câinii au ajuns să se sfâşie între ei.

Cocriş a spus că sunt unii iubitori de animale care vin la adăpost pentru a vizita şi oferi de mâncare câinilor pe care îi aveau pe lângă bloc, dar că nu i-au mai găsit pentru că s-au sfâşiat între ei.

Ea consideră că adăpostul trebuie extins şi că vor trebui angajaţi alţi medici veterinari în plus faţă de cei trei medici veterinari care lucrează acum la adăpost.

 


Intră acum și în grupul de