In cinci ani, crestere de 361 la suta a numarului de interventii in situatii de urgenta in Suceava


Intră acum și în grupul de

Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina al judeţului Suceava s-au întrunit, la început de an, pentru a prezenta bilanțul activităților din 2014. Ședința celor două formațiuni a avut loc vineri, 16 ianuarie, la Palatul Administrativ.

sedinta bilant isu

Potrivit generalul de brigadă Ion Burlui al ISU Suceava, în ultimii cinci ani numărul intervențiilor în situațiile de urgență arată o creștere de 361%. Dacă în 2009 au fost 1.517 intervenții, în 2014 cifrele indică 6.989 situații de urgență. Astfel, rezultă că pompierii militari au avut o medie zilnică de aproximativ 20 de intervenții.

Raportul ISU Suceava mai arată că în 2014 prin 112 au fost preluate de dispeceratul integrat ISU-SAJ un număr de 65.214 apeluri de urgenţă, adică 179 apeluri / zi, acestea concretizându-se prin misiuni de stingere a incendiilor, căutare – salvare, descarcerare, deblocare, prim ajutor sau asistenţă medicală de urgenţă, depoluare, protecţie N.B.C. şi decontaminare, asanare de muniţie neexplodată, protecţie a bunurilor materiale şi valorilor de patrimoniu, acordare de sprijin pentru supravieţuirea populaţiei afectate şi alte măsuri de protecţie a cetăţenilor în cazul situaţiilor de urgenţă, cu angrenarea forţelor proprii sau în cooperare cu alte structuri.

Comparativ cu anul 2013 numărul acţiunilor de intervenţie a crescut de la 4.702 la 6.989 intervenţii în anul 2014, ceea ce reprezintă o creştere de 48,64%.

 


Intră acum și în grupul de