FOTO/VIDEO Focuri de arma pentru capturarea unui camion plin cu pachete de tigari de contrabanda de peste 200.000 de euro


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F Suceava – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au făcut o captură impresionantă de țigări de contrabandă, în valoare de peste 200.000 de euro, după ce au observat un autovehicul de mare tonaj care se deplasa dinspre frontiera de stat spre interiorul țării. Țigările care urmau să ajungă pe piața neagră au fost confiscate, iar camionul folosit la transport a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei de Frontieră.

tigari de contrabanda (1)

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef de poliţie Ilie Poroch-Seriţan, polițiștii de frontieră au depistat, sâmbătă seara, în jurul orei 22.20, un camion care se deplasa dinspre frontiera de stat spre interiorul tării. Astfel, în localitatea suceveană Frătăuţii Noi, polițiștii de frontieră au procedat la oprirea acestuia, folosind semnalele acustice și luminoase ale autospecialei din dotare, însă şoferul a ignorat semnalele, continuându-şi deplasarea în mare viteză.

Poroch a susținut că polițiștii de frontieră au fost nevoiți să execute 12 focuri de avertisment în plan vertical, însă nici așa șoferul nu a oprit camionul. Șoferul a virat pe un teren agricol şi a abandonat camionul, fugind de la faţa locului.

Polițiștii de frontieră au găsit astfel, în camionul abandonat și neînmatriculat, o cantitate de 88.720 de pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 200.000 de euro.

tigari de contrabanda (2)

„Ţigările, în valoare de peste 200.000 de euro, au fost ridicate în vederea confiscării, camionul în valoare de 22.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei de Frontieră, iar în continuare se efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale, fiind anunţate despre eveniment şi autorităţile de frontieră din Ucraina”, a mai precizat  Ilie Poroch-Seriţan.


Intră acum și în grupul de