Amanunte uluitoare in cazul contrabandei cu tigari de peste 200.000 de euro de la Fratautii Noi


Intră acum și în grupul de

În urma capturii impresionante de țigări de contrabandă în valoare de peste 200.000 de euro din localitatea suceveană Frătăuții noi, de sâmbătă seara, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, procurorul Bucșa Andrei Sebastian, a transmis într-un comunicat de presă noi amănunte din timpul desfășurării cercetărilor.

tigari de contrabanda (3)

Potrivit procurorului, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi efectuează cercetări față de A.N. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „trecere frauduloasă a frontierei de stat a României” şi „contrabandă în formă agravantă”.

Astfel, probatoriul administrat în cauză a scos la iveală faptul că în timpul misiunii de supraveghere a frontierei de stat pe raza localităţii Frătăuţii Noi, polițiștii de frontieră au auzit, în jurul orei 22.10 un zgomot puternic de motor ambalat.

Cu această ocazie, polițiștii au trecut la analiza cu atenţie a terenului și au observat luminile unui autovehicul care circula cu viteză dinspre frontiera de stat a României către limita localităţii Frătăuţii Noi.

În aceste condiţii patrula s-a deplasat mascat, fără lumini şi fără folosirea frânei de serviciu, cu autovehiculul din dotare către camion, cu intenţia de a-l intercepta.

Pentru că nu au reușit să-l oprească pe șoferul camionului, nici după folosirea semnalelor acustice și luminoase, polițiștii au tras 12 focuri de armă în plan vertical, iar șoferul a virat pe un teren agricol şi a abandonat camionul, fugind de la faţa locului.

Așa cum reiese din probatoriul procurorilor rădăuțeni, camionul folosit la transportul țigărilor era de tip militar-sovietic, cu trei punţi tractoare, de tonaj mediu, fără numere de înmatriculare și cu o benă supraînălţată cu scânduri montate pe laterale.

tigari de contrabanda (5)

Totodată, întrucât era încărcat cu un număr însemnat de cutii de carton ce erau acoperite cu o prelată albastră, acest lucru a trezit suspiciunea că respectivele cutii ar putea conţine ţigări de provenienţă extracomunitară.

În urma inventarierii țigărilor descoperite, a rezultat cantitatea de 88.720 pachete ţigări, din care 3.500 pachete marca SWISSE, fără timbre fiscale, 2.490 pachete marca Jin Ling, fără timbre fiscale, 34.960 pachete ţigări marca Viceroy, cu timbre fiscale Republica Ucraina şi 47.790 pachete ţigări marca Fest, fără timbre fiscale, cantitatea fiind depusă la camera de corpuri delicte a S.T.P.F. Suceava.

„Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale”, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, procurorul Bucșa Andrei Sebastian.

Vezi și https://www.newsbucovina.ro/actualitate/119696/fotovideo-focuri-de-arma-pentru-capturarea-unui-camion-plin-cu-pachete-de-tigari-de-contrabanda-de-peste-200-000-de-euro


Intră acum și în grupul de