Lucian Harsovschi nu-si poate prelua inca atributiile de viceprimar al Sucevei. Motivul, aici


Intră acum și în grupul de

Momentul preluării funcţiei de viceprimar al municipiului Suceava de către Lucian Harşovschi ar putea fi amânat cu mai bine de o săptămână, în condiţiile în care Gavril Vîrvara, viceprimarul PSD demis în cadrul şedinţei de vineri a Consiliului Local Suceava este în concediu şi a solicitat să fie înştiinţat prin poştă despre această demitere.

Potrivit secretarului municipiului Suceava, Ioan Ciutac, noul viceprimar ales al municipiului reşedinţă de judeţ nu poate prelua funcţia până când viceprimarului înlocuit nu i se aduce oficial la cunoştinţă hotărârea Consiliului Local.

 Secretarul Consiliului Local Suceava a început demersurile în vederea punerii în aplicare a hotărârilor CL Suceava de vineri. Astfel, el a vorbit, telefonic, cu Vîrvara care i-a transmis că aşteaptă să primească, prin poştă, hotărârea de înlocuire din funcţie.

Ioan Ciutac

El a mai explicat că dacă viceprimarul destituit nu semnează confirmarea de primire, Poşta are o procedură specifică şi care, după ce este îndeplinită,  se consideră că s-a efectuat comunicarea.

Ciutac a apreciat că întreaga procedură ar putea dura, fără să poată face o estimare. Întrebat dacă mai mult de o săptămână, secretarul Consiliului Local a răspuns: „Se poate şi mai mult. Depinde de cât de repede face Poşta procedura”.

Secretarul Consiliului Local a menţionat că hotărârea de demitere a lui Vîrvara şi de alegere a unui nou viceprimar a fost comunicată şi Prefecturii Suceava.

Aleşii locali suceveni au decis, vineri, demiterea viceprimarului PSD Gavril Vîrvara, în lipsa grupului consilierilor PSD care a părăsit şedinţa.

Singura propunere pentru locul de viceprimar vacantat a fost cea a grupului PNL, consilierul local Lucian Harşovschi, fost viceprimar în mandatul 2008-2012.

El a fost votat cu unanimitate de toţi cei 14 consilieri locali prezenţi.

Gavril Vîrvara nu a participat, vineri, la şedinţa Consiliului Local Suceava în care s-a votat înlocuirea sa din funcţie, el fiind în concediu.


Intră acum și în grupul de