Trei tineri care au santajat un elev de clasa a noua la Vatra Dornei, trimisi in judecata


Intră acum și în grupul de

Trei tineri cu vârste de 17, 20 şi 30 de ani, au fost trimiși în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, pentru unul dintre ei fiind propusă masura arestului preventiv, iar ceilalți doi sunt cercetaţi sub control judiciar, fiind suspecţi de furt și de șantaj comise în lunile septembrie şi octombrie 2014.

Doi dintre inculpați, Bogdan Narcis Cornel şi Ardeleanu Sorin Gabriel, au amenințat  și au constrâns un elev de clasa a noua să le dea 200 de euro şi 200 de lei. De asemenea, acelaşi elev a mai fost amenințat și de Ardeleanu Sorin Gabriel şi Gheorghiu Mihai Alex pentru a le da 230 de euro, 110 dolari şi 600 de lei.

Adolescentul, speriat de cei trei, a luat banii din locuinţa bunicilor lui din Coşna. La un moment dat, el a fost prin asupra faptului de bunici şi atunci a recunoscut că este şantajat de cei. Bunicii şi elevul au reclamat situaţia la Poliţie, atunci fiind începute cercetările.

furt perchezitii politie (1)

Potrivit procurorilor dorneni, Bogdan Narcis – Cornel a fost trimis în judecată  pentru două infracţiuni de „furt calificat” și pentru o infracţiune de „şantaj” săvârşită în formă continuată, Gheorghiu Mihai Alex pentru săvârşirea în formă continuată a infracţiunii de „şantaj” și pentru o infracţiune de „furt”, iar Ardeleanu Sorin – Gabriel pentru săvârşirea în formă continuată a infracţiunii de „şantaj” şi o infracţiune de „furt”.

Cercetările desfășurate au stabilit că la începutul lunii septembrie 2014 Bogdan Narcis Cornel împreună cu minorul Gheorghiu Mihai Alex au pătruns într-un imobil din Vatra Dornei, iar dintr-o anexă care era deschisă au luat, pe timp de noapte, un motofierăstrău Stihl, două flexuri şi o bormaşină, cauzând un prejudiciu în valoare totală de 2.040 lei.

În altă noapte, cei doi au dat o spargere pe un șantier al unei firme tot din Vatra Dornei, iar după ce au forţat lacătul de la o magazie au luat un motofierăstrău Stihl şi un ferăstrău pendular Bosch, bunuri ce aparțineau unei alte societăţi, aducând un prejudiciu de 1.940 lei.

În ambele cazuri de furt persoanele vătămate s-au împăcat cu Gheorghiu Mihai Alex, în vârstă de 17 ani la data comiterii faptelor, au precizat procurorii.

 

Totodată, Ardeleanu Sorin Gabriel şi Gheorghiu Mihai Alex sunt acuzați și pentru faptul că au sustras mai multe produse cosmetice de pe un raft al unui magazin din Vatra Dornei pe care le-au ascuns sub haine, trecând de casele de marcat fără a le achita.

Cei trei au recunoscut săvârşirea infracţiunilor, mai puțin cea de „șantaj”, au mai arătat procurorii dorneni.

Față de Ardeleanu Sorin Gabriel procurorii au propus înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive, iar față de Bogdan Narcis Cornel şi Gheorghiu Mihai Alex menţinerea măsurii controlului judiciar.

Dosarul celor trei a fost trimis spre soluționare judecătorilor din Vatra Dornei.


Intră acum și în grupul de