Cheltuielile Spitalului Judetean Suceava cu victimele accidentelor rutiere s-au ridicat in 2014, la aproape 900.000 de lei


Intră acum și în grupul de

390 de persoane, victime ale accidentelor rutiere sau vătămărilor corporale, au fost tratate pe parcursul anului 2014 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava. Costurile totale cheltuite de principala unitate spitalicească din judeţ cu hrana, medicaţia, analizele de laborator, materialele sanitare şi cazarea acestor pacienţi se ridică la 899 359 de lei.

Potrivit directorului medical al SJU Suceava, medicul Tiberius Brădăţan, cea mai mare sumă cheltuită de spital pentru spitalizarea unui pacient care a fost rănit în urma unui accident rutier este de 20 109 lei.

Tiberius Bradatan

El a precizat că în cazurile în care a existat o înţelegere amiabilă între victime şi cei vinovaţi de producerea accidentului rutier, s-au achitat cheltuielile de spitalizare, dar în majoritatea cazurilor SJU Suceava s-a constituit parte civilă şi a intentat procese pentru recuperarea cheltuielilor aferente spitalizării.

Directorul medical al SJU Suceava a spus că, în general, aceste cheltuieli sunt recuperate în timp, pentru că procesele durează şi până la unul sau doi ani.

De remarcat este că în anul 2013, Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava a cheltuit în anul 2013 suma de 622 710 lei pentru spitalizarea celor 221 de victime ale accidentelor rutiere.


Intră acum și în grupul de