Suceava Noastră: Realizările lui Lungu nu sunt „praf în ochi”, ci pietre în parbriz, noroi pe pietoni şi un centru tip cavou, unde sunt înmormântate speranţele locuitorilor


Intră acum și în grupul de

Asociaţia Suceava Noastră se întreabă într-un comunicat când oraşul va fi curat şi aerisit în condiţiile în care, în prezent, străzile şi trotuarele sunt râuri de noroi precum uliţele unor cătune situate la mare distanţă de civilizaţie.

În comunicatul semnat de iniţiatorul Asociaţiei civice Suceava Noastră, Dan Ioan Cuşnir, se arată că în anii 80-90 era o mândrie să spui că eşti sucevean, dar acum, din cauza proastei administraţii, este o ruşine.

suceava noroi. jpg

„Domnule Ion Lungu, în anii 80-90 era o mândrie să spui că eşti din oraşul Suceava, fiind un oraş aerisit şi curat. Acum a devenit o ruşine, un motiv de jenă şi această vi se „datorează” în mare măsură.

Suceava este în noroi, atât la propriu cât şi la figurat. Mandatele dumneavoastră vor rămâne în istorie că o trilogie: Marea Înnoroială I, II şi III. Că să înţelegeţi şi dumneavoastră de ce spunem asta, anexăm câteva fotografii cu trecerile de pietoni din Suceava, în comparaţie cu o trecere de pietoni din Cluj.

suceava noroi 4

Cum vi se pare? Nu credeţi că din cauza marcajului de slabă calitate şi a noroiului, cetăţenii Sucevei sunt expuşi la pericole? Ceas de ceas, zi de zi, lună de lună? Vă pasă de pericolele la care sunt expuşi cetăţenii Sucevei în fiecare zi, atunci când trec strada? Străzile şi trotuarele Sucevei sunt râuri de noroi, precum uliţele unor cătune îndepărtate de civilizaţie. Suceava a devenit oraşul în care toate maşinile sunt gri închis, de la mizeria depusă chiar şi după un drum scurt. Realizările dumneavoastră ca primar nu sunt „praf în ochi”, ci pietre în parbriz, noroi pe pietoni şi un centru al oraşului de tip cavou,  unde aţi înmormântat speranţele locuitorilor.

suceava noroi 2

V-aţi pus întrebarea de unde atâta mizerie şi noroi? Dacă apropiaţii vă vor spune că sucevenii vin murdari de acasă şi murdăresc străzile, să ştiţi că nu este adevărat. Realitatea este alta! Verifică cineva din Primăria Suceava dacă firma care se ocupă de deszăpezire şi curăţenie respectă, de exemplu, Normativul din 17.06.2013, Ordinul 412/2013 şi Ordinul 430/2014, prin care se descrie calitatea  pe care trebuie să o aibă materialul antiderapant, compoziţie, procent sare/nisip, etc? Verifică cineva dacă se respectă dimensiunea maximă pe care trebuie să o aibă componentele materialului antiderapant? Va pasă domnule Ion Lungu pe ce se duc banii sucevenilor plătitori de taxe şi impozite?

suceava noroi 3

Dacă în locul dumneavoastră ar fi un bun administrator al banului public şi căruia să îi pese de suceveni, ar verifica respectarea compoziţiei şi  a dimensiunii materialului antiderapant, dar ar verifica şi calitatea în timp şi termenul de garanţie al marcajelor rutiere.

Asta se va întâmpla când Suceava va fi condusă de un bun administrator, de un bun sucevean. Până atunci, vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a ne lua Suceava înapoi. Pas cu pas!”, se arată în comunicatul semnat de Dan Cusnir, iniţiator Suceava Noastră

suceava noroi 1


Intră acum și în grupul de