Tata si fiu, trimisi in judecata pentru contrabanda cu tigari


Intră acum și în grupul de

Doi bărbaţi, tată și fiu, au fost trimişi  în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru săvârşirea infracţiunii de „contrabandă în formă agravată”, aducând un prejudiciu Statului Român evaluat la aproximativ 20.000 de lei.

Potrivit prim-procurorului Lucian Stănescu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, au fost trimiși în judecată inculpaţii Săndel Alexandru Apetri şi  Marius Ilie Apetri.

tigari contrabanda

Cei doi au colectat şi deţinut, în vederea comercializării, în perioada februarie – aprilie 2014, cantitatea de 362 pachete ţigarete marca „Winston”, 914 pachete ţigarete marca „Viceroy”, 465 pachete ţigarete marca „Fest”, 12 pachete ţigarete marca „Kent”, 32 bucăţi ţigarete marca „Fest” şi 49 bucăţi ţigarete marca „Viceroy”, toate cu timbru fiscal eliberat de autorităţile Republicii Ucraina cunoscând că provin din contrabandă, prejudiciul produs Statului Român fiind evaluat la suma de 19.669 lei.

Cu ocazia percheziției domiciliare efectuate acasă la Marius Ilie Apetri, în comuna Șcheia, a fost găsit tatăl său care a susținut, fiind întrebat dacă deține bunuri interzise de lege sau sume mari de bani, că în incinta imobilului sunt depozitate mai multe ţigarete de contrabandă, care ar aparţine lui Apetri Marius Ilie, şi care s-ar afla atât în living cât şi în subsolul imobilului. De asemenea, bărbatul a mai precizat că în interiorul locuinţei se află o sumă de bani, dar nu a putut preciza cuantumul acesteia.

Astfel, în urma percheziției au fost găsite 440 pachete ţigarete marca „FEST”, 89 pachete ţigarete marca „Winston” şi 834 pachete marca „Viceroy”, toate de provenienţă ucraineană.

Totodată, percheziția efectuată a mai scos la iveală faptul că în interiorul imobilului se aflau sumele de 14.565 de euro, 50 de lire, un dolar american şi 27.508 de lei pe care Săndel Alexandru Apetri nu le-a putut justifica. În plus, au mai fost identificate mai multe bijuterii confecţionate din diverse metale.

Atât sumele de bani, cât și bijuteriile găsite și ridicate de la Săndel Alexandru Apetri au fost puse sub sechestru asigurator, în vederea evitării ascunderii, distrugerii, înstrăinării sau sustragerii de la urmărire a bunurilor care pot face obiectul confiscării speciale sau a confiscării extinse, dar şi garantării recuperării prejudiciului produs ca urmare a săvârşirii infracţiunii de „contrabandă în formă agravată”, a executării pedepsei amenzii sau a cheltuielilor judiciare, a susținut prim-procurorul sucevean.

Mai mult, și o anexă a imobilului a fost percheziționată, și anume un magazin de alimentație publică, în prezenţa administratorului  Ionuţ Alexandru Apetri la efectuarea controlui în incinta acestuia.

În urma controlului în magazin, au fost găsite 273 de pachete ţigarete marca Winston, 74 de pachete marca Viceroy, 49 de ţigarete marca Viceroy, 12 de pachete marca Kent şi 25 de pachete ţigarete marca Fest, 32 de ţigarete marca Fest, toate cu timbru fiscal eliberat de autorităţile ucrainene, dar şi 29 de litri dintr-un lichid incolor, cel mai probabil alcool.

Dosarul a fost înaintat spre soluționare Judecătoriei Suceava, aceasta urmând a se pronunța și la confiscarea specială a unor cantități de țigări, a sticlelor de alcool, dar și a unui telefon mobil cu cartelă și card de memorie, ce au fost folosite de inculpaţi la săvârşirea faptei și care se află în camera de corpuri delicte a I.P.J. Suceava. De asemenea, instanța va trebui să se pronunțe dacă va restitui două telefoane mobile, un card de memorie și un înscris olograf,  toate acestea fiind ridicate de la  Săndel Alexandru Apetri cu ocazia percheziţiei domiciliare. Și față de sumele de bani și bijuteriile găsite instanța se va pronunța asupra confiscării extinse.

 


Intră acum și în grupul de