Lungu: Bugetul municipiului Suceava pe 2015 este cu 20% mai mare fata de 2014


Intră acum și în grupul de

ion lunguConferinta de presa

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava:

„Ramane ca prioritate bugetul pe 2015. Vreau sa cred ca pe 29 ianuarie il vom aproba. Maine vom avea ultima discutie. Cred ca ne-am inteles cu domnii consilieri. Pana una alta bugetul a prins contur. Am primit sumele de la Finante si bugetul va fi de 350 milioane lei,  cu 20 % mai mare fata de 2014. Va fi un buget al dezvoltarii. A venit o norma de calculare a gradului de realizare a veniturilor proprii si au fost scoase sumele incerte.

La venituri reale sanatoase, gradul de realizare la Primaria Suceava e de peste 98 %. Putem face bugetul neconditionat de anul trecut. Nu am primit nici o suma de bani pe echilibrare buget pe limita de venit. Per total in 2015 am primit sume de la bugetul de stat 82 miloane lei fata de 74 milioane cat au fost anul trecut.

Am prins si contributia la groapa de gunoi. Nu prea am platit pana acum si vom da anul asta banii. Avem prinsa o suma si la apa-canal.

E o chestiune exploatata mult, Suceava a fost prinsa in proiectul termoficare 2006-2010 si am primit bani abia in 2009 cand nu mai puteam face nimic si am decis sa cumparam teava care e intacta, in curte la Termica. Asta e istoria tevii. Anul asta vrem sa folosim aceasta teava ca sa finalizam un punct termic.

Am avut o discutie cu sindicatele de la TPL si salut stilul constructiv de acolo. Am prins 4,5 milioane lei pe 2015. E mai mult ca anul trecut.

O problema destul de sensibila e cea a maxi-taximetrelor in oras. Ei spun ca sunt legali. Din pacate, opresc in fiecare statie si iau calatorii celor de la TPL.

Asta e realitatea. Am spus-o la ARR, politie, dar nu s-a vazut nimic. E o problema reala. Singuri nu vom rezolva situatia. Voi ridica din nou problema la Prefectura. Sper sa gasim sprijin la ARR ca sa starpim fenomenul de piraterie. In 2004 am reusit sa o starpim. Acum se aduna sub o alta masca.

O problema delicata e la Bazar. Am primit amenzi de la ISU pentru ca nu am pus in aplicare cele stabilite. Vazand ce se intampla, eu nu mai vreau sa imi asum situatia si vom pune in aplicare dotarile minime. Trebuie mutate vreo 150 de chioscuri. Am dat dispozitie directorului de acolo sa puna in aplicare planul. Nu primarul decide, ci legea si fac apel la oamenii din bazar sa nu vina prin audienta ca nu ii putem ajuta. Cer cu obiectivitate sa faca ordine.”


Intră acum și în grupul de