Suceava este prezenta la Targul de Turism din Stuttgart


Intră acum și în grupul de

Judeţul Suceava este reprezentat în perioada 17-25 ianuarie 2015 la Târgul de Turism din Stuttgart (Germania) – „CMT- The Holiday Exhibition”, după ce în intervalul 15-18 ianuarie 2015, a participat la Târgul de Turism din Viena (Austria) – „Ferien Messe”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin -Ioan Nechifor, a declarat la începutul acestui an că la ambele târguri, Suceava va avea stand individual, unde vizitatorii şi participanţii vor avea la dispoziţie materiale de promovare tipărite şi audio-video, dar şi ocazia să vadă şi meşteri populari la lucru.

targ turism Stuttgart

Cheltuielile cu deplasare la cele doua târguri de la Viena şi Stuttgart  se ridică la aproximativ 2.000-2.500 de euro, a precizat şeful administraţiei judeţene.

Conform statisticilor înregistrate în anul 2014, târgul de turism Ferien Messe Viena este cel mai important târg de turism la nivelul Austriei, înregistrând la ultima ediție un număr de 150.367 vizitatori, iar CMT Stuttgart este primul ca mărime și importanță din Germania și Europa înregistrând la ultima ediție un număr de 241.000 vizitatori.

Potrivit lui Nechifor, anul trecut s-au înregistrat peste zece târguri de promovare a turismului sucevean, atât în ţară, cât şi în străinătate, dintre acestea cele mai importante au fost cele de la Berlin, Viena, Bucureşti şi Constanţa, precum şi cele din Franţa, Polonia şi  Republica Moldova.

„Din calculele preliminare se pare că avem o creştere de 8% a prezenţei turiştilor în judeţul Suceava, în 2014. La nivel naţional, creşterea a fost de 6%”, a precizat şeful deliberativului judeţean,

Nechifor, a mai menţionat că un număr foarte mare de turişti care ne-au vizitat au fost din Austria şi Germania, ceea ce explică interesul Consiliului Judeţean Suceava pentru marile târguri de turism din aceste ţări.

 


Intră acum și în grupul de