23 de suceveni au fost depistati cu boala Lyme si trei cu malarie, in decursul anului 2014


Intră acum și în grupul de

Peste 4.600 de cazuri de boli transmisibile s-au înregistrat în judeţul Suceava în anul 2014, cu aproape 900 de cazuri mai puţine decât în anul 2013.

Potrivit statisticii întocmite de Direcţia de Sănătate Publică Suceava, în anul 2014 au fost raportate 4628 de cazuri de boli infecţioase, dintre acestea, 2.288 de cazuri de boli diareice acute, 1328 de cazuri de vărsat de vânt, 438 de cazuri de hepatită acută virală de tip A, 212 cazuri de angină, 81 de cazuri de scarlatină, 58 de cazuri de gripă, 47 cazuri de salmonelloză, 31 de cazuri de toxiinfecţie alimentară şi câte 23 de cazuri de boală Lyme şi meningită acută virală,14 cazuri de oreion, opt cazuri de leptospiroză, etc.

 

Directorul adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, a declarat că în cursul anului 2014 s-au înregistrat şi trei cazuri de malarie la persoane care au lucrat în ţări africane, cele trei cazuri fiind comunicate DSP Suceava de Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale “Dr. Victor Babeş” din Bucureşti . Ea a spus că în două cazuri, pacienţii, doi bărbaţi din Vatra Dornei, care au lucrat în Guineea Ecuatorială, au contactat boala şi au fost diagnosticaţi şi trataţi, în cursul lunii iunie, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale “Dr. Victor Babeş” din Bucureşti.

Spitalul vechi Suceava

Medicul epidemiolog sucevean a mai spus că cei doi bărbaţi nu efectuaseră chimio-profilaxia înainte de plecarea la muncă în Guineea Ecuatorială.

Zorescu a precizat că un al treilea caz s-a înregistrat, în luna noiembrie,  la o pacientă din localitatea suceveană Bilca care a lucrat în Nigeria în cadrul unei organizaţii non-guvernamentale.

Ea a spus că, în cursul anului 2014, în judeţ a fost înregistrat şi un caz de reacţie adversă post vaccinală indezirabilă (RAPI) la un copil în vârstă de un an care fusese vaccinat antirujeolic, cazul fiind raportat de medicul de familie.

Potrivit DSP Suceava, în anul 2012 s-au raportat 7846 de cazuri de boli infecţioase(cu excepţia TBC şi a infecţiilor HIV/ SIDA) în judeţul Suceava, iar în anul 2013 s-au înregistrat 5499 astfel de cazuri.

 


Intră acum și în grupul de