Falsi cumparatori de porumb l-au lasat pe un batran din Stroiesti fara aproximativ 16.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Un bătrân în vârstă de 89 de ani, din Stroiești, a rămas fără aproximativ 16.000 de lei după ce a încercat să vândă 100 de kilograme de grăunțe de porumb unor clienți care au oprit la poarta sa.

sac boabe porumb

Polițiștii din Stroiești chemați să cerceteze cazul au stabilit că marți dimineața, în jurul orei 10.00, în fața locuinței bărbatului a parcat un autoturism, iar din interior au coborât doi bărbați ce s-au  interesat să cumpere grăunțe de porumb, având în vedere afișul cu inscripția „vând porumb”.

Bătrânul i-a invitat pe cei doi cumpărători în șură și au convenit să cumpere cantitatea de 100 kilograme de grăunțe de porumb, cu prețul de 100 de lei.

Unul dintre cumpărători i-a înmânat bătrânului o bancnotă de 500 lei, urmând ca acesta să-i înapoieze restul de 400 lei. Bărbatul în vârstă de 89 de ani s-a deplasat într-o încăpere a locuinței unde păstra suma de 14.700 lei, a lăsat bancnota primită și a luat patru bancnote de câte 100 de lei pentru a da rest cumpărătorilor.

Imediat, unul dintre cei doi indivizi a susținut că se duce la autoturism să aducă niște saci pentru grăunțe, moment în care bătrânul a rămas cu celălalt cumpărător în șură.

La scurt timp, individul respectiv a revenit  și sub pretextul că se deplasează la magazin pentru a cumpăra saci, a plecat cu persoana ce-l însoțea.

Când bătrânul a intrat în anxa unde ținea banii, el a constatat lipsa întregii sume de bani.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru furt calificat, cercetările fiind continuate pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

 

 


Intră acum și în grupul de