iPhone furat in seara de Craciun intr-un club din Suceava, cumparat de pe eBay de un cetatean din Danemarca


Intră acum și în grupul de

Un telefon mobil marca Apple iPhone 5 S, de culoare albă, furat în seara de Crăciun din geata unei tinere care se afla într-un club din Suceava, a trecut prin mâinile mai multor persoane, cumpărători-vânzători de ocazie, iar într-un final a ajuns în posesia unui cetățean din Danemarca. Suspectul de furt a fost trimis în judecată de procurorii suceveni.

telefon mobil

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Sfichi Lucian Ilie pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Potrivit procurorilor suceveni, în noaptea de 24 spre 25 decembrie 2014, inculpatul se afla într-un club din municipiul Suceava împreună cu mai mulţi prieteni, unde a consumat băuturi alcoolice.

La un moment dat, între orele 00:00 și 01:00, inculpatul a observat că la masa alăturată o tânără și-a lăsat poşeta nesupravegheată. Profitând de acest lucru, Sfichi Lucian Ilie a sustras din interiorul poşetei un telefon Apple iPhone 5S, de culoare albă, precum şi suma de 26 lei, fără a spune vreunui prieten de fapta săvârşită, după care a părăsit clubul, deplasându-se la domiciliu.

A doua zi, Sfichi Lucian Ilie a scos cartela SIM din telefon și a aruncat-o, păstrând doar telefonul, pe care nu l-a folosit.

Ulterior, la începutul lunii ianuarie, telefonul i-a fost vândut lui C.C.S. pentru aproximativ 550 lei, inculpatul nespunându-i cumpărătorului proveniența bunului, banii obținuți din tranzacție fiind cheltuiți.

După aceea, telefonul care era închis şi blocat a fost vândut de C.C.S. pentru 600 de lei lui C.S.I..

Fără a cunoaşte provenienţa bunului cumpărat şi fără a-l folosi la rândul său, C.S.I. a postat spre vânzare pe site-ul eBay telefonul, acesta fiind cumpărat de un cetățean din Danemarca pentru suma de 205 lire.

Tânăra rămasă fără telefon, R.G., a declarat că mobilul avea activată aplicaţia „Find my iPhone” astfel, în data de 16 ianuarie, mama victimei a fost sunată de cetățeanul din Danemarca, acesta spunându-i că a cumpărat telefonul fiicei sale pentru suma de 350 dolari, fiindu-i expediat din România de C.S.I..

Totodată, din declarațiile depuse a reieșit faptul că telefonul a fost achiziţionat la preţul de 3.649,99 lei, în data de 6 noiembrie 2013.

Telefonul marca iPhone 5S nu a fost recuperat, iar dosarul a fost înaintat spre soluționare Judecătoriei Suceava.

 


Intră acum și în grupul de