O stanca dislocata dintr-un deal de la Hartop pune in pericol patru gospodarii. Sapte persoane evacuate

O stâncă de formă aproape sferică şi cu diametrul de circa patru metri s-a dislocat dintr-un deal din comuna Hârtop şi pune în pericol patru gospodării de pe strada Viilor.

Primarul comunei Hârtop, Toader Grădinariu, a sesizat, luni seara, prin 112, că există riscul ca o stâncă să distrugă patru locuinţe şi trei anexe.

Prim adjunctul şefului ISU Suceava, colonel Dan Hoffman, care s-a deplasat în zonă, a declarat că primarul a evacuat şapte persoane care locuiesc în casele respective, între care şi un copil, aceştia mergând la rude şi la prieteni.

ilisesti peisaj natura toamna vreme case sat (3)

Colonelul Hoffman a mai declarat că din gospodării au fost evacuate două animale mari, dar şi mai multe animale mici şi păsări.

El a precizat că s-a restricţionat circulaţia maşinilor şi pietonilor în zona respectivă pentru a se evita orice pericol.

Primarul urmează ca împreună cu specialişti să găsească soluţii în cursul zilei de marţi pentru a se înlătura pericolul.

Stânca respectivă s-a desprins dintr-un deal cu o pantă de 45 de grade, iar riscul este ca să se prăbuşească prin rostogolire, ori prin alunecare.

Până la locuinţe, distanţa este de circa 150 de metri.