O stanca dislocata dintr-un deal de la Hartop pune in pericol patru gospodarii. Sapte persoane evacuate


Intră acum și în grupul de

O stâncă de formă aproape sferică şi cu diametrul de circa patru metri s-a dislocat dintr-un deal din comuna Hârtop şi pune în pericol patru gospodării de pe strada Viilor.

Primarul comunei Hârtop, Toader Grădinariu, a sesizat, luni seara, prin 112, că există riscul ca o stâncă să distrugă patru locuinţe şi trei anexe.

Prim adjunctul şefului ISU Suceava, colonel Dan Hoffman, care s-a deplasat în zonă, a declarat că primarul a evacuat şapte persoane care locuiesc în casele respective, între care şi un copil, aceştia mergând la rude şi la prieteni.

ilisesti peisaj natura toamna vreme case sat (3)

Colonelul Hoffman a mai declarat că din gospodării au fost evacuate două animale mari, dar şi mai multe animale mici şi păsări.

El a precizat că s-a restricţionat circulaţia maşinilor şi pietonilor în zona respectivă pentru a se evita orice pericol.

Primarul urmează ca împreună cu specialişti să găsească soluţii în cursul zilei de marţi pentru a se înlătura pericolul.

Stânca respectivă s-a desprins dintr-un deal cu o pantă de 45 de grade, iar riscul este ca să se prăbuşească prin rostogolire, ori prin alunecare.

Până la locuinţe, distanţa este de circa 150 de metri.


Intră acum și în grupul de