Unul dintre cei patru agresori ai taximetristului batut in spatele Casei de Cultura a fugit din tara

Unul dintre cei patru agresori ai taximetristului care a fost bătut crunt în spatele Casei de Cultură în luna septembrie a fost citat pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile, dar și pentru a fi audiat. Totodată, în el a fost propus, în lipsă, pentru a fi arestat preventiv, procurorii suceveni având suspiciuni întemeiate că a fugit din țară.

lovire cu bata

Potrivit prim-procurorului Lucian Stănescu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, inculpatul Bivol Marian-Traian este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat alături de Biriş Decebal, Balan Petru-Traian şi Dura Eduard-Sebastian.

Procurorii l-au citat pe Bivol Marian-Traian pentru a se prezenta la sediul Parchetului în vederea aducerii la cunoştinţă a acuzaţiilor precum şi pentru a fi audiat, atât în calitate de suspect, la data de ianuarie 2015, cât și de inculpat, la data de 22 ianuarie 2015.

Totodată în urma analizei coroborate a probelor administrate în cauză, procurorii suceveni au suspiciunea că motivul pentru care Bivol Marian-Traian a părăsit România şi refuză să se prezinte în faţa autorităţilor judiciare este sustragerea de la urmărirea penală şi exonerarea de răspundere penală.

Mai mult, inculpatul a ţinut legătura cu celelalte persoane implicate în cauza penală, cunoscând permanent evoluţia dosarului de urmărire penală.

„Prin încheierea judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Suceava, s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului Bivol Marian-Traianpe o durată de 30 zile. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale”, a susținut Lucian Stănescu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Reamintim că în seara zilei de 19 septembrie 2014, în jurul orelor 22:02, taximetristul agresat se afla în staţia de taximetre din apropierea Casei de Cultură a municipiului Suceava, iar la un moment dat în locul respectiv a oprit un autoturism de teren aflat în posesia lui Biriş Decebal de mai multă vreme din care au coborât patru persoane.

După o scurtă discuție cu taximetristul, cele patru persoane au luat din maşină mai multe bâte, răngi și un topor cu intenţia vădită de a-l agresa pe acesta.

Bărbatul a fugit din zona stației de taximetre până în apropierea sălii de sport din apropiere unde, a fost ajuns de agresori şi lovit peste tot corpul cu obiectele contondente pe care le aveau asupra lor.

La scurt timp agresorii au părăsit locul faptei cu acelaşi autoturism.

În urma analizării imaginilor de pe o cameră de supraveghere de la un magazin de bijuterii din apropiere, autoturismul de teren a părăsit zona staţiei de taximetre la ora 22:03:56.

Din probatoriul procurorilor suceveni a reieșit că mobilul agresiunii l-ar constitui faptul că taximetristul a transportat mai multe persoane spre cartierul Burdujeni în jurul datei de 11 septembrie 2014 pentru a agresa persoane din anturajul altor inculpaţi, Biriş Decebal şi Balan Petru-Traian, ca o răzbunare pentru altercaţii anterioare.

Procurorii suceveni susțin că la data respectivă spre cartierul Burdujeni s-au deplasat aproximativ 50 persoane, în mai multe autoturisme.

Agresiunea nu a avut loc, însă inculpaţii au aflat despre acest lucru și s-au informat în privința indicativul taximetrului şi au pornit în căutarea acestuia, urmând ca ulterior să-i identifice şi pe ceilalţi participanţi pentru a se răzbuna şi pe ei.

În declarațiile date, taximetristul a confirmat deplasarea grupului la data de 11 septembrie.