FOTO Situatie deplorabila in curtea Colegiului Alimentar Suceava. Mii de gunoaie troneaza pe spatiul din jurul liceului


Intră acum și în grupul de

Mormane de gunoaie tronează în jurul Căminului 2 al Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, iar nimeni nu poate interveni întrucât căminul, deși este în administrarea liceului sucevean, spațiul aparține Primăriei municipiului Suceava care a oferit locuințe sociale celor cu venituri mici.

caminul social nr 2 alimentar (2)

Potrivit unei sesizări venite pe adresa redacției News Bucovina din partea unui cititor, în curtea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava marmane de gunoaie sunt împrăștiate peste tot, locatarii Căminului 2 preferând să arunce gunoiul menajer pe geam și nu să-l ducă la tomberoane.

„Locuitorii din jur au parte de o imagine apocaliptică. Oare de ce conducerea acestui colegiu nu se sesizază și nu ia măsuri în acest sens? Nu este posibil ca în anul 2015, aproape de centrul orașului reședință de județ să existe asemenea comportamente”, susține un cititor al ziarului electronic News Bucovina.

gunoaie in curtea liceului alimentar (6)

În urma acestei înștiințări reporterii News Bucovina au discutat cu conducerea colegiului sucevean, aceasta știind foarte bine problema din propria curte, însă rezolvarea situației este dificilă în contextul în care spațiul este al Primăriei Suceava, iar administratorul celor două cămine, unul social și unul pentru elevi, nu poate să-i disciplineze pe locatari.

„Până nu o să plece de aici, n-avem ce face”, a susținut Tatiana Hladiuc, director al Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava.

Aceasta a precizat că unele familii sociale care locuiau laolaltă cu elevii liceului, în Căminul 1, au fost transferate în Căminul 2, dar situația nu este nici pe departe de a fi rezolvată.

„Noi i-am dat în judecată pentru ca ei nu plătesc nimic, nici chirie, nici utilități, am reușit și i-am scos din Căminul 1 și i-am mutat în Căminul 2, dar altă putere asupra lor nu avem. Au un comportament dubios, un limbaj care lasă de dorit, dacă vrei să discuți cu ei spun că nu au nicio treabă cu noi”, a declarat Tatiana Hladiuc, director al Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava.

Mizeria făcută de locatarii locuințelor sociale este și mai dramatică vara, prin peisajul de sticle, pet-uri de bere, scutece, conserve și cartoane, își fac loc sfori pline cu rufe și covoare.

gunoaie in curtea liceului alimentar (12)

Cu toate acestea, administratorul celor două internate, care are totul în subordine, nu poate lua nicio măsură: „Este administratorul unității școlare care are totul în subordine, nu poate să faca el disciplină cu niște oameni care nu au cei șapte ani de acasă”, a completat directorul liceului sucevean.

O dovadă clară a faptului că mizeria este facută în mod intenționat este reprezentată de situația tomberoanelor la care ar trebui să fie aruncate gunoaiele. Luni, în jurul prânzului, când au fost realizate fotografiile, tomberoanele nu păreau nicidecum a fi folosite.

Problemele din curtea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava sunt cunoscute și de polițiștii de proximitate care au fost chemați de multe ori să rezolve diverse conflicte din cauza locatarilor care au consumat alcool și au provocat scandaluri. Însă, în lipsa unor mandate, ei nu pot face controale în interior, a menționat Tatiana Hladiuc.

Problema și-ar putea găsi într-un final o rezolvare parțială, în opinia directorului Colegiului Alimentar Suceava.

gunoaie in curtea liceului alimentar (22)

„Noi sperăm să reușim să mutăm, poate anul acesta, biblioteca de la parterul Căminului 2 în Căminul 1 și atunci să facem cu fonduri proprii o separare. Vrem să mutăm gardul de după Căminul 2 între cele două cămine și atunci aceștia (n.r. asistații sociali) să circule prin partea din spate, și nu prin incinta școlii”, a conchis Tatiana Hladiuc, director al Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava.

 

 


Intră acum și în grupul de