Vezi ce spune directorul general al Companiei Nationale a Uraniului despre protestul de la Crucea


Intră acum și în grupul de

„Nu e nici grevă, nici conflict. Sunt mânaţi de cineva”, a apreciat luni, directorul general al Companiei Naţionale a Uraniului, Ioan Moraru, referitor la protestul minerilor de la Exploatarea Minieră Crucea.

 El a declarat că au fost respectate toate prevederile contractului colectiv de muncă, valabil până la 1 iulie 2015 şi nu înţelege care este motivul acestui protest.

 Moraru a spus că se află la Braşov la comisia paritară patronat-sindicate la care se discută proiectul de buget pentru 2015 şi preliminatul execuţiei bugetare pentru anul 2014.

moraru 1

 „Nu am primit nicio revendicare. Liderii sindicali sunt aici”, a spus Moraru.

 Directorul general al Companiei Naţionale a Uraniului a explicat că minerii de la EM Crucea au primit cu 200 de lei mai puţin la lichidarea pentru luna decembrie, dar că a doua zi li s-au acordat cei 200 de lei înapoi după ce s-a semnat un act între patronat şi sindicat, aceşti bani intrând ca primă ocazională la lichidarea lunii ianuarie.

 Ioan Moraru a spus că minerii au primit iniţial mai puţin 200 de lei întrucât compania nu se putea încadra în fondul de salarii pentru anul 2014, dar că s-au pus cei 200 de lei la loc, fiind incluşi în lichidarea pe luna ianuarie a anului 2015.

 El a explicat că minerii urmau să primească primă de Crăciun cuprinsă între 300 şi 500 de lei cu încadrarea în fondul de salarii, iar la sfârşitul anului trecut aceştia au primit primă de 500 de lei.

 „Acum au primit exact suma care trebuia primită. Nu li s-a luat nici un ban”, a mai spus Moraru.

Vezi mai multe despre protest AICI


Intră acum și în grupul de