A patra zi de proteste la Crucea. Minerii ameninta ca se vor bloca in subteran


Intră acum și în grupul de

În fața sediului administrativ al Sucursalei Suceava a Companiei Naționale a Uraniului se aflau, joi dimineaţă, circa 200 de protestatari din cei aproximativ 500 de mineri care lucrează în EM Crucea.

Este a patra zi consecutivă de proteste şi minerii ameninţă că se vor bloca de după amiază în subteran alături de familii dacă  revendicările lor nu vor fi soluționate.

Muncitorii sunt nemulțumiți că niciun reprezentant al Guvernului nu a venit în zonă pentru a discuta revendicările ce pot fi soluționate prin acte normative.

mina crucea

Acestora li s-a spus, inițial, că în cursul zilei de joi ar urma să vină la Crucea ministrul Economiei, Andrei Gerea și ministrul pentru dialog social, Liviu Pop, dar ulterior au fost informați că miniștrii nu pot veni pentru că ar avea discuții cu reprezentanți ai FMI și că aceștia ar putea să ajungă la Crucea în 5 februarie.

Totodată, minerilor li s-a transmis că în cursul zilei de joi, la Crucea vor ajunge prefectul de Suceava, Florin Sinescu și președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, care vor transmite apoi reprezentanților Guvernului solicitările protestatarilor.

Cătălin Nechifor a confirmat că va merge la Crucea pentru a discuta cu protestatarii.

Unii dintre mineri au amenințat că dacă nu se răspunde revendicărilor, alături de soții și de copii ar urma să se blocheze din această după amiază în subteran, dar majoritatea protestatarilor speră că nu se va ajunge la această măsură extremă.


Intră acum și în grupul de