Bugetul Sucevei pe 2015, aprobat in unanimitate in Consiliul Local


Intră acum și în grupul de

Toți cei 22 de consilieri locali suceveni prezenți în ședința ordinară de CL de joi, 29 ianuarie, au aprobat bugetul Sucevei pe anul în curs, în unanimitate.

Consiliul Local Suceava

Discuțiile pe seama bugetului local s-au ținut în absența viceprimarului Gavril Vîrvara, plecat în concediu de odihnă, care a fost demis în ședința extraordinară din 16 ianuarie.

Astfel, în urma ședinței s-a aprobat un buget total de 356,11 milioane de lei, cu 19,2% mai mare față de cel de anul trecut.

După cum a susținut primarul Ion Lungu, bugetul din acest an este „unul al dezvoltării”, sume importante de bani fiind prevăzute pentru reparațiile străzilor, reabilitarea pasajului Ițcani, aducerea iluminatului în noul cartier din zona Tătărași sau pentru înființarea unor terenuri de sport. Numai pentru reparațiile străzilor Primăria va aloca 600 de miliarde de lei, fiind cel mai mare buget alocat vreodată.

Totodată, și școlile din municipiu vor primi pentru reparații și investiții sume importante. În acest an vor ajunge peste nouă milioane de lei în conturile unităților școlare sucevene.

„Este un buget realist, dar și optimist”, a menționat Ion Lungu.

 


Intră acum și în grupul de