12 perchezitii si descinderi, la Suceava, intr-un dosar privind infractiuni la regimul silvic. Prejudiciul este de aproximativ un milion de lei


Intră acum și în grupul de

UPDATE:

Tăieri ilegale de pădure de pe mai mult de o sută de hectare, asta vizează percheziţiile efectuate, miercuri, în zona Fălticeni.

Surse judiciare arată că în acest caz, un consilier personal al primarului din comuna suceveană Preuteşti, înfiat de o boieroaică, a primit moştenire mai multe sute de hectare de pădure pe raza judeţelor Iaşi, Vaslui şi Suceava, după moartea femeii.

După ce a primit moştenirea, bărbatul a dorit să valorifice masa lemnoasă, iar în zona comunei Preuteşti au fost tăiate peste o sută de hectare de pădure pentru care silvicultorii, care administrau respectivul fond forestier, au efectuat mai multe falsuri pentru ca arborii să fie tăiaţi.

Sursele citate menţionează că tăierile ilegale de pădure s-au produs în decurs de doi ani.

În cursul zilei de miercuri au fost efectuate percheziţii atât la consilierul primarului cât şi la şeful de ocol din Fălticeni şi la şefii de cantoane silvice din Preuteşti, Preuteşti-Huşi şi Preuteşti-Basarabi, la domiciliile lor şi la birouri.

Persoanele suspectate urmează să fie audiate pentru abuz în serviciu şi fals.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Peste 50 de poliţişti suceveni şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Suceava au efectuat, miercuri dimineaţă, 12 percheziţii şi descinderi la mai multe adrese pentru combaterea infracţionalităţii la regimul silvic.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Române, perchezițiile au fost  efectuate în zona arondată municipiului Fălticeni, dar şi în municipiul Suceava.

camion lemne

„Vor fi puse în aplicare 7 mandate de aducere pe numele unor administratori de societăţi comerciale, dar şi funcţionari din cadrul ocoalelor silvice, bănuiţi de săvârşirea mai multor infracţiuni de tăiere ilegală de arbori, abuz în serviciu, infracţiuni de fals, precum şi infracţiuni asociate regimului silvic.

Prejudiciul cauzat este estimat la aproximativ 1.000.000 de lei”, a precizat citată.


Intră acum și în grupul de