Tigari de contrabanda cu destinatia Irlanda, „mirosite” de cainele de serviciu al politistilor din Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Doi tineri, unul din Frătăuţii Vechi, iar altul din Vicovu de Sus, au fost depistați transportând țigări de contrabandă în bagajele puse într-un autocar cu care se îndreptau spre Dublin. Pentru descoperirea tutunului a fost folosit câinele de serviciu din dotarea Poliției din Gura Humorului.

tigari politie

Potrivit IPJ Suceava, în cursul zilei de miercuri, poliţiştii de la Compartimentul de investigare a criminalităţii economice din Gura Humorului, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului, au efectuat un control asupra unui autocar care circula pe ruta Rădăuți – Dublin (Irlanda).

Pentru verificarea tuturor pasagerilor aflați în interiorul autocarului polițiștii au folosit câinele de serviciu din dotare. Astfel, după ce autocarul a fost oprit parcarea unui hotel situată la intrarea în oraşul Gura Humorului, toţi cei 18 pasageri au coborât şi au scos din cală bagajele personale.

Polițiștii, folosindu-se de câinele de serviciu, au trecut la legitimarea tuturor pasagerilor și  la verificarea amănunţită a bagajelor. Cu această ocazie au descoprit doi călători care aveau asupra lor țăgări de contrabandă.

Unul dintre cei care se deplasau spre Dublin, N. F., de  21 ani din comuna Frătăuţii Vechi, avea în două geamantane 1.000 pachete de ţigării de provenienţă extracomunitară şi 600 de pachete cu ţigarete de provenienţă Ucraina, iar un al călător, C. V., de  28 ani din oraşul Vicovu de Sus, avea 80 de pachete cu ţigarete, de provenienţă Ucraina.

Luați la întrebări de polițiști, N. F. a declarat că țigările i-au fost aduse în dimineaţa aceleiaşi zile de un ucrainean, pe care nu-l cunoaşte, dar cu care a mai discutat anterior, în autogara din municipiul Rădăuţi, urmând a le transporta în  Dublin. Pentru livrarea țigărilor, a mai spus călătorul, a primit la plecare 350 de euro, urmând ca la întoarcerea în ţară să mai primească 300 euro. De ce cealaltă parte, C. V. a declarat că ţigările le-a cumpărat din piaţa oraşului Vicovu de Sus şi le transportă în Irlanda.

Polițiștii au confiscat cele 1.680 de pachete de țigări, iar în urma consultării procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, acesta a stabilit ca autorii să fie cercetaţi în stare de libertate.

De asemenea, cercetările vor continua față de cei doi tineri sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „contrabandă”, urmând a fi stabilită întreaga activitate infracţională şi eventualele conexiuni infracţionale cu alte persoane de pe teritoriul ţării sau din străinătate.


Intră acum și în grupul de