Dosare penale unor cetateni romani si ucraineni care vindeau sau transportau tigari si alcool de contrabanda


Intră acum și în grupul de

Opt persoane au fost depistate de polițiști, joi, în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea și combaterea actelor de contrabandă, în trafic, dar și în zonele comerciale, transportând sau vânzând ilegal alcool și țigări. Totodată, au fost confiscate peste 1.000 de pachete de țigări, recipiente cu alcool și o mașină în valoare de 6.000 de euro.

alcool de contrabanda

Potrivit Poliției Județene, joi, în jurul orei 11.50, a fost efectuat un control într-o zonă comercială din municipiul Rădăuți, fiind identificată o încăpere folosită la depozitarea mărfurilor de către cetățeni ucraineni care efectuează acte de comerț ambulant.

În urma controlului polițiștii i-au identificat pe cei care aveau depozitate mărfuri în spațiul respectiv: M. R. de 52 ani, P. K., de 25 ani şi D. O., de 58 ani, toţi din Ucraina. De asemenea, în spațiul folosit la depozitarea mărfurilor, polițiștii au găsit 13.800 de țigarete de diferite mărci de proveniență Republica Ucraina, Moldova și duty-free și 17 sticle de vodcă din Ucraina.

Și alte două persoane, B. C., de 40 ani și S. M., de 59 ani, din Rădăuți, au fost depistate comercializând 840 de țigarete, respectiv 3.120 țigarete de diferite mărci de proveniență Republica Ucraina, Moldova și duty-free.

„Cantitatea totală de 17.760 țigarete în valoare de aproximativ 8.800 lei și băuturile alcoolice, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, au menționat reprezentanții IPJ Suceava.

Și în municipiul Suceava, un șofer în vârstă de 24 de ani, din localitate, a fost oprit în trafic de polițiști, în jurul orei 19.00, pe Calea Unirii. În urma controlului mașinii, polițiștii au găsit, pe bancheta din spate, într-o cutie de carton, 119 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană.

Mai mult, controlul amănunțit de la sediul Poliţiei municipiului a scos la iveală faptul că în portbagaj se aflau 12 recipiente din plastic, de doi litri fiecare, neinscripţionate, cu alcool.

Atât mașina, cât și ţigările şi recipientele au fost ridicate în vederea confiscării.

Șoferul mașinii, S. G., era însoţit de B. M. de 29 ani din municipiul Suceava şi de M. E. de 21 ani din comuna Zvoriştea, față de cei trei polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „contrabandă”.

 

 


Intră acum și în grupul de