Masina a Politiei de Frontiera Suceava avariata in urma unei urmariri a unor contrabandisti de tigari

O autospecială a Poliţiei de frontieră a fost avariată în timpul unei urmăriri a unor contrabandişti de ţigări suceveni care intraseră cu câteva mii de pachete în ţară trecând frontiera verde.

 

Astfel, pe timpul unei misiuni de supraveghere şi control la frontiera de strat, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorul P.F. Rădăuţi au observat cu ajutorul aparaturii de termoviziunii două persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre localitatea Bilca şi care nu-şi justificau prezenţa în zonă.

Drept urmare, s-a trecut la monitorizarea acestora în vederea reţinerii şi identificării persoanelor, fiind solicitată în sprijin şi echipa de intervenţie în vederea blocării principalelor direcţii de deplasare a persoanelor în cauză.

tigari contrabanda (3)

În urma măsurilor specifice întreprinse de către poliţiştii de frontieră s-a reuşit reţinerea unui bărbat , iar în apropiere au fost găsite mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, celălalt bărbat fugind de la faţa locului.

În continuare, poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea celei de a doua persoane, iar după puţin timp a fost reţinută şi aceasta, în apropierea frontierei de stat pe direcţia localităţii Vicovu de Sus.

Pe timpul desfăşurării misiunii, o autospecială din dotare, din cauza drumului acoperit cu gheaţă, a derapat şi a ieşit în afara carosabilului, rezultând avarierea maşinii, fără victime.

Cei doi bărbaţi Lucian C. de 29 de ani şi Nicolae D. de 34 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Suceava împreună cu coletele descoperite au fost conduşi la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 2.000 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, marca Marble, în valoare de peste 18.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Drept urmare, sucevenii sunt cercetaţi acum pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare se fac cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

tigari contrabanda (2)