Gafa distantelor rutiere de pe DN 17. Sanctiuni pentru toti cei implicati in montarea indicatorului


Intră acum și în grupul de

Gafa colosală creată de montarea indicatorului de orientare și informare a șoferilor de pe DN 17, după „Zidul Morții”, aduce sancțiuni celor care ar fi trebuit să se ocupe de bunul mers al lucrurilor la șoseaua de centură a Sucevei.

După ce News Bucovina a semnalat că distanțele rutiere spre Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Bistrița, Dej și Cluj sunt ireale, cu doar câteva zile înainte de deschiderea oficială a primului tronson, apar și primele declarații oficiale ale Direcției Regionale De Drumuri și Poduri Iași.

semne  (2)

Astfel, Ovidiu Laicu, directorul Regionalei Iaşi a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), a declarat vinovații vor fi trași la răspundere, iar situația va fi remediată.

Laicu a susținut că indicatorul a fost montat de către constructor fără permisiunea DRDP Iași, fapt ce a dus la grava încurcătură în care au fost puși șoferii care se deplasau pe DN 17.

„În primul rând nu s-a permis montarea indicatorului. Constructorul a pus indicatorul sâmbătă după-amiaza, fără să ceară acordul Companiei, dar asta nu înseamnă că cei de la secție, cei care nu au urmărit nu vor fi sancționați”, a declarat Ovidiu Laicu, pentru News Bucovina.

În acest caz, după cum a explicat directorul DRDP Iași, vor fi sancționați șeful secției, responsabilul cu siguranța circulației și dirigintele de șantier, precizând că vina este a constructorului care și-a permis să pună un indicator fără acordul Secției de Drumuri Naționale, în lipsa unui reprezentant al DRDP Iași.

Cât privește proiectul dat firmei care s-a ocupat de realizarea indicatorului, acesta a fost întocmit corect, însă greșeala aparține societății din Timiș.

„Noi am studiat proiectul respectiv. În proiect distanțele sunt date corect. Greșeala este a celui care a făcut indicatorul, respectiv firma Girod. Este un indicator informativ, dar nu este permis să fie o asemenea greșeală. Constructorul putea să pună altceva, un alt semn de circulație, de stânga, de dreapta, putea genera accidente. Din această cauză și constructorul va fi penalizat conform prevederilor contractuale. El nu are voie să intre pe drumul național fără acordul meu. Chiar este o încălcare a legii”, a subliniat Ovidiu Laicu, directorul Regionalei Iaşi a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).

Indicatorul buclucaș care a făcut înconjurul țării stârnind reacții de furie din cauza incapacității responsabililor cu șoseaua de centură a Sucevei a fost demontat după aproximativ 24 de ore, în cursul zilei de duminică.

semn lipsa
Locul unde a fost indicatorul cu distantele gresite

 

Vezi AICI cum a fost posibil ca șoferii să parcurgă între Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc doar trei kilometri.

 

 

 


Intră acum și în grupul de