Tigari de circa 63.000 de lei, abandonate la frontiera cu Ucraina. Persoanele implicate in transportul tigarilor au reusit sa fuga


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au reușit să captureze în cursul zilei de duminică, 8 februarie, țigări de contrabandă de circa 63.000 de lei, în zona P.F Brodina.

contrabanda tigari

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef de poliţie Ilie Poroch-Seriţan,  în jurul orei 7.40, în apropierea frontierei de stat, au fost observate mai multe persoane care se deplasau dinspre frontiera de stat spre localitatea Straja, transportând mai multe colete voluminoase.

În acest caz, poliţiştii de frontieră au somat persoanele, în vederea reținerii, însă acestea au abandonat coletele și au fugit, motiv pentru care au fost trase două focuri de avertisment în plan vertical. Cu toate acestea, persoanele în cauză au reușit să scape, întorcându-se pe teritoriul ucrainean.

Ilie Poroch-Seriţan a precizat că autorităţile de frontieră din Ucraina au fost informate imediat despre eveniment, iar în urma inventarierii coletelor abandonate s-au descoperit 6.300  pachete ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană.

„Întreaga cantitate de ţigări în valoare de aproximativ 63.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în prezent se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale”, a mai arătat purtătorul de cuvânt al STPF Suceava.

 

 

 


Intră acum și în grupul de