AJOFM Suceava organizeaz#259 bursa locurilor de munca pentru femei


Intră acum și în grupul de

Aceasta manifestare se desfăşoară la nivel naţional, prin agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de munca precum si prin cea a municipiului Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al AJOFM Suceava, femeile din judeţ Persoanele sunt invitate să participe la acţiunea organizată de agenţia judeţeană prin agenţiile sale locale in Holul Casei de Cultura din municipiul Suceava, incepand cu ora 10, iar la sediile agenţiilor locale pentru ocuparea forţei de muncă din Fălticeni, Gura Humorului, C-lung Moldovenesc, Vatra Dornei şi Rădăuţi, incepand cu ora 9.

Pană in prezent au fost contactaţi un număr de 73 de agenţi economici care oferă peste 110 locuri de munca vacante, in meserii precum vanzător, operator xerox, dactilograf, asamblor lăzi, confecţioner jucării, patiser, confecţioner imbrăcăminte, filator, brodeur, ţesător ş.a.

Bursa se inscrie in randul măsurilor active de combatere şi prevenire a şomajului. Conform statisticilor AJOFM Suceava, din totalul de 21 295 de someri inregistraţi in cursul lunii februarie, 8433 sunt femei. Dintre acestea, 76% au un nivel de instruire primar, gimnazial sau profesional, 21% au nivel de instruire liceal sau postliceal, iar 3% au nivel de instruire universitar.

Bursa locurilor de muncă facilitează un prim contact intre angajator şi persoana aflată in căutarea unui loc de muncă. Acest serviciu se suportă din bugetul asigurărilor pentru şomaj şi se acordă gratuit ambelor părţi participante. Aici angajatorii au posibilitatea selectării celor mai potriviţi candidaţi pentru profilul ocupaţional al locului de muncă vacant. Bursa este o şansă pentru cei interesaţi, care pot aborda un număr foarte mare de angajatori ce dispun de o gamă variată de oferte de locuri de muncă. In condiţii normale, posibilitatea susţinerii unui interviu preliminar la un număr de circa 30 de angajatori, care participa la bursa, ar necesita un volum mult mai mare de timp, energie, bani, astfel că prin acest tip de acţiune cresc şansele de ocupare a persoanelor care sunt cu adevărat interesate in a-şi găsi un loc de muncă. Tot aici persoanele care au deja unul şi, din diferite motive nu sunt mulţumite de acesta (nesiguranţa locului de muncă, nivelul salariului, colectivul din care fac parte ş.a.) işi pot găsi un nou loc de muncă.

In urma monitorizării efectuate la o lună după desfăşurarea burselor locurilor de muncă pentru femei de anul trecut, din randul celor 1120 de persoane participante, 341 au fost incadrate in urma susţinerii interviului. Aceasta constituie un grad de satisfacere a ofertei de 30%, adică o persoană din 3 şi-a găsit un loc de muncă, grad de satisfacere care s-a menţinut, de altfel, la nivelul tuturor burselor desfăşurate pană acum, se mai arată in comunicat.


Intră acum și în grupul de