Doua incendii, intr-o singura zi, din cauza cosurilor de fum


Intră acum și în grupul de

Într-o singură zi, la interval de aproximativ trei ore, în județul Suceava au izbucnit două incendii din cauza coșurilor de fum.

incendiu cos fum iarna

Potrivit ISU Suceava, primul incendiu a fost semnalat marți dimineață, în jurul orei 8.00, în satul Gheorghiţeni din comuna Dorna Arini.

La sosirea celor două autospeciale de pompieri din Vatra Dornei, la casa lui Dumitru D., ardea un perete exterior al casei, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi la anexele gospodăreşti. După aproximativ jumătate de oră misiunea pompierilor a luat sfârșit, focul arzând circa 10 metri pătraţi de izolaţie din polistiren şi două ferestre din lemn, casa de locuit fiind salvată.

Pompierii au dat drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului efectul termic produs de coşul de fum izolat necorespunzător faţă de materialele combustibile.

După alte trei ore, în jurul orei 11:09, un alt incendiu a fost semnalat în municipiul Rădăuți, la locuința lui Dorin G.

Trei autospeciale de pompieri de la Detaşamentul Rădăuţi au intervenit, pompierii constatând că ardea funinginea din interiorul coşului de fum. Din cauza fisurilor din zidăria coşului, flăcările s-au propagat şi la astereala acoperişului, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi la gospodăriile învecinate. Cu toate acestea, pompierii au reușit să lichideze incendiul, în jurul orei 12.00.

În urma incendiului au ars aproximativ 20 de metri pătraţi de astereală şi vată minerală din izolaţia acoperişului, pompierii salvând restul locuinţei şi două case aflate în imediata vecinătate.

Și în acest caz pompierii au dat drept cauză probabilă de izbucnire a incendiului jarul sau scânteile provenite din coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.


Intră acum și în grupul de