Barbatul care a omorat doua persoane in accidentul de la Horodnic de Sus, retinut. Vezi ce alcoolemie avea soferul


Intră acum și în grupul de

În urma accidentului deosebit de grav petrecut marți seara în interiorul localității Horodnic de Sus, soldat cu doi morți și trei răniți, polițiștii au continuat cercetările, băgându-l în arestul Poliției Județene pe șoferul mașinii.

accident scheia cupolaPotrivit IPJ Suceava, bărbatul în vârstă de 30 de ani, din comuna Voitinel, fără permis de conducere, avea o concentraţie de 1,15 grame alcool pur în sânge în seara producerii accidentului.

Ca urmare, șoferul a fost reținut pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.

„Cercetările sunt continuate faţă de bărbatul de 30 de ani sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere și cu o alcoolemie peste limita legală și ucidere din culpă”, au precizat reprezentanții IPJ Suceava.

Reamintim că marți seara, pe 10 februarie, în jurul orei 17.50, bărbatul de 30 de ani se afla la volanul unei mașini înmatriculate în străinătate, deși nu avea permis de conducere. Întrucât a apăsat prea tare pedala de accelerație, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă, după care a intrat în coliziune frontală cu un stâlp de electricitate, situat pe partea dreaptă a drumului.

În urma impactului, autoturismul s-a răsturnat, doborând stâlpul E-ON, fiind întreruptă electricitatea la trei locuințe de pe raza comunei. Totodată, doi pasageri aflați în autoturism, un bărbat de 36 ani şi unul de 23 ani, ambii din comuna Horodnic de Sus, și-au pierdut viața. Ceilalți trei ocupanți din autoturism, șoferul și alți doi pasageri, unul de 40 ani, din comuna Voitinel şi unul de 25 ani, din comuna Horodnic de Sus au fost răniți.

 


Intră acum și în grupul de