Primul deces din cauza gripei, in judetul Suceava. Un tanar de 23 de ani a fost rapus de boala


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 23 de ani, din judeţul Suceava, diagnosticat cu gripă, a murit, acesta fiind primul deces din județ.

Potrivit DSP Suceava, decesul a fost înregistrat în data de 4 februarie 2015, în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Suceava. Pacientul avea virusul gripal AH1 pandemic, cu afecțiune malignă preexistentă, nefiind vaccinat antigripal. Tânărul suferea cancer limfatic, având limfomul Hodgkin.

gripa

De asemenea, în cursul săptămânii trecute, în perioada 2 – 8 februarie 2015, la nivelul județului Suceava s-au înregistrat 45 de afecțiuni compatibile cu gripa, 18 pacienți fiind internați în spital.

În ceea ce privește numărul de infecții acute respiratorii, s-au raportat 2508 de astfel de infecții, cu 56 de internări. Alți 667 de suceveni au fost diagnosticați cu pneumonii, 151 de persoane fiind internate.

„DSP Suceava precum și întreaga rețea de furnizori de servicii medicale acordă o atenție deosebită monitorizării evoluției afecțiunilor respiratorii și acordării de servicii de diagnostic și tratament pacienților care se prezintă la consultație”, a susținut directorul adjunct al DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu.

Potrivit acesteia, riscul evoluției și a unor forme mai grave de boală au persoanele care prezintă afecțiuni grave asociate, vârstele extreme, gravidele, dar și personalul medico-sanitar.

 

 


Intră acum și în grupul de