Sase adolescenti din Radauti au furat in zece zile bani si bunuri de aproape 20.000 lei


Intră acum și în grupul de

Șase adolescenți din Rădăuți cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani au dat spargeri după spargeri, iar în zece zile, au reușit să colecteze bunuri și bani de aproape 20.000 de lei.

bani confiscati

Potrivit Poliției Județene, în cursul zilei de joi, 12 februarie, polițiștii de la Investigaţii Criminale Rădăuţi i-au identificat pe R. M. de 16 ani, N.E. de 16 ani, C. D. de 14 ani, S. E. de 14 ani, P. P. de 14 ani și B. C. de 15 ani, toți din localitate, probându-le săvârşirea a şase infracţiuni de „furt calificat” și o „tentativă la infracţiunea de furt calificat”.

Din verificările oamenilor legii, tinerii au furat în noaptea de 2 spre 3 februarie aparatură electronică și bani în valoare de 7200 lei, dintr-un magazin din Rădăuți, în noaptea de 4 spre 5 februarie au forțat ușa de acces într-o locuință din localitate, iar din interior au luat 750 euro și un televizor LCD în valoare de 800 euro.

De asemenea, în următoarea noapte, 5 spre 6 februarie, au luat bunuri alimentare în valoare de 1.000 lei dintr-o rulotă din Oborul de animale și au pătruns în interiorul unui bar de unde au sustras băuturi alcoolice în valoare de 1.000 lei.

În seara următoare, minorii au pătruns pe un geam rabatat și a sustras din sediul unei societăţi comerciale un monitor LCD și o unitate centrală, în valoare de 1000 lei, iar în noaptea de 9 spre 10 februarie au săvârșit un furt și o tentativă de furt de la două societăţi comerciale, prejudiciul fiind de circa 2000 lei.

Polițiștii au precizat că din prejudiciul total care se ridică la aproximativ 20.000 lei, s-a recuperat circa 9.200 lei.

Totodată, cei patru minori sub 16 ani au ajuns la Serviciul medico legal în vederea stabilirii discernământului, iar față de R.M. și N. E. s-a luat măsura reținerii pe bază de ordonanță începând cu ora 14:00, urmând ca vineri să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și instituirea măsurii de control judiciar.

„Minorii au fost introduşi  în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Suceava”, au informat reprezentanții Poliției Județene.


Intră acum și în grupul de