In trei zile, politistii rutieri au testat cu aparatul etilotest peste 400 de soferi


Intră acum și în grupul de

Peste 400 de șoferi au fost testați în trei zile de controale ale polițiștilor rutieri pe drumurile județene și au fost aplicate aproximativ 260 de amenzi, de peste 60.000 de lei.

SEF POLITIE - ALCOOLTEST

Poliția Județeană Suceava a informat că acțiunea de depistare a șoferilor care conduc după ce au consumat băuturi alcoolice s-a desfășurat vineri între orele 16.00-24.00, sâmbătă între orele 18.00-02.00 și duminică între 16.00-24.00, fiind angrenați poliţişti de siguranţă publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră, inclusiv din cadrul secţiilor de poliţie rurală.

În total, oamenii legii dat 258 de amenzi în valoare de 61.587 lei și au testat cu aparatul etilotest 408 șoferi.

De asemenea, polițiștii au constatat pe raza județului Suceava trei infracțiuni, dintre care două pentru alcoolemii şi una pentru conducere fără permis.

În cadrul acțiunii au mai fost reținute nouă permise de conducere, patru fiind pentru alcool, iar cinci pentru alte abateri și au fost retrase 18 certificate de înmatriculare.

Prinși la volan după ce au consumat băuturi alcoolice au fost și doi șoferi, unul din municipiul Suceava, iar altul din comuna Baia.

În cazul primului șofer, un bărbat în vârstă de 35 de ani, polițiștii l-au prins cu o alcoolemie de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul celui de-al doilea, aparatul etilotest a depistat o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool în aerul expirat.


Intră acum și în grupul de