Deschiderea primului tronson al soselei de centura a Sucevei, incerta in aceasta saptamana

Primul tronson al şoselei de centură a Sucevei, care face legătura între E 85 (DN2) din localitatea Pătrăuţi cu E 576(DN 17) în localitatea Şcheia, nu va fi deschis nici miercuri, 18 februarie, întrucât nu au fost finalizate toate lucrările.

Directorul regionalei Iaşi a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Ovidiu Laicu, a declarat, marţi, că nu se va deschide acest tronson până când nu există toate elementele de siguranţă montate.Zidul Mortii DN 17 santier atentie

„Nu dăm drumul decât când avem certitudinea că traficul se va desfăşura în siguranţă”, a spus Laicu.

El a arătat că mai trebuie montată lisă de parapet pe o lungime de 70 de metri şi că se mai fac verificări privind modul în care a fost executată lucrarea.

Laicu a precizat că va emite un comunicat de presă în ziua când se va deschide acest tronson al şoselei de centură.

Iniţial, şeful Direcţiei regionale Iaşi a CNADNR, spunea că primul tronson al şoselei de centură ar putea fi circulabil în 14 noiembrie 2014, dar prefectul Florin Sinescu a fost mai sceptic şi indica drept termen de finalizare sfârşitul lunii decembrie 2014.

 

La sfârşitul anului trecut, Florin Sinescu a arătat că sunt întârzieri la derularea lucrărilor şi estima că acest tronson ar putea fi deschis circulaţiei la mijlocul lunii ianuarie.

 

Potrivit master-planului prezentat, marţi, de ministrul Transporturilor, Ioan Rus, şoseaua de centură a Sucevei ar urma să fie dată în folosinţă pe întreaga lungime, în noiembrie 2015.

 

De remarcat este că pentru celelalte două tronsoane, realizate în proporţie de circa 80 la sută, urmează să fie organizată o licitaţie pentru selecţia firmei care să execute lucrările.

 

Ministerul Transporturilor a indicat şoseaua de centură a municipiului Suceava un punct critic întrucât lucrările sunt întârziate foarte mult.

 

Un alt punct critic de pe harta Ministerului Transporturilor este tronsonul de drum Iacobeni-Moisei, de pe DN 18, care trebuia să fie modernizat până în 2013, dar la care s-a reluat licitaţia de selecţie a firmei care să execute lucrarea.

 

Atât la şoseaua de centură cât şi la drumul Iacobeni-Moisei au fost reziliate contractele cu firmele care fuseseră iniţial selectate să execute lucrările.