Acasă Actualitate Ambulatoriul SJU Suceava si modernizarea Muzeului de Istorie, proiectate de firma administrata...

Ambulatoriul SJU Suceava si modernizarea Muzeului de Istorie, proiectate de firma administrata de cumnatul lui Victor Ponta


Intră acum și în grupul de

Două contracte de proiectare pentru proiecte cu finanţare europeană au fost executate de firma administrată de Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, Grossman Engineering Group SRL, acestea fiind câştigate în urma unor licitaţii organizate în perioada în care PDL avea majoritatea în Consiliul Judeţean Suceava.

Cele două contracte au fost încheiate de CJ Suceava cu firma administrată de Iulian Herţanu în februarie şi respectiv iunie 2009.



muzeul de istorie

Fostul administrator public al judeţului Suceava din perioada respectivă, Petru Luhan, a declarat că nu-şi mai aminteşte cine a câştigat respectivele licitaţii şi că nu ştia că firma respectivă e administrată de cumnatul actualului premier.

Cel mai important contract de proiectare, în valoare de 862.086 lei, semnat de această firmă, a fost încheiat cu CJ Suceava în data de 6 iunie 2009 şi prevedea proiectul privind modernizarea şi reabilitarea clădirii Muzeului de Istorie.

 

Proiectul de modernizare a Muzeului de Istorie nu a obţinut iniţial finanţare din Programul Operaţional Regional finanţat de UE, dar a intrat în 2013 în lista proiectelor suplimentare, iar în martie 2014 s-a semnat contractul de finanţare de 60,7 milioane de lei.

Lucrările la acest proiect sunt acum în derulare şi se aşteaptă să fie încheiate până în decembrie 2015.

Firma Grossman Engineering este cea care a proiectat noul ambulatoriu al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, contractul, în valoare de 42.000 de lei fiind semnat în data de 6 februarie 2009.

Modernizarea ambulatoriului, proiect în valoare totală de un milion de euro, a fost finanţată de Uniunea Europeană prin POR, iar contractul de finanţare a fost semnat, la Suceava, de fostul ministrul Elena Udrea.

Ambulatoriul nou al SJU Suceava a fost inaugurat în primăvara anului 2011.

 

Procurorii DNA Ploieşti îl anchetează pe Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta care  este suspectat de trucarea unei licitaţii, deturnare de fonduri europene şi evaziune fiscală.

 

Anterior, procurorii DNA au efectuat 14 percheziţii la firmele lui Herţanu şi la domiciliul unor persoane. În dosar au fost puşi sub control judiciar preşedintele CJ Prahova şi fiul său, deputatul Vlad Cosma. Deputatul Sebastian Ghiţă este urmărit penal şi pus sub control judiciar în dosar pentru trafic de influenţă.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version