Consilieri locali din Scheia ameninta ca vor forta alegeri anticipate locale


Intră acum și în grupul de

Consilierul local PSD, Ioan Scotniţchi, a declarat intr-o conferinţă de presă că fiecare partid reprezentat in CL Şcheia a semnalat „fapte antisociale” comise de viceprimar şi de aceea, cu o largă majoritate acesta a fost demis.

El l-a acuzat pe Dirja de abuz in serviciu prin folosirea beneficiarilor Legii venitului minim garantat „pe moşia proprie” aceştia fiind plătiţi din bani publici, in acest sens fiind 25 de plingeri ale unor locuitori ai comunei. Consilierul local a mai spus că Dirja foloseşte in interes personal autoturismul Primăriei pentru a face naveta din Suceava in Şcheia, arătind că acesta „locuieşte efectiv” in cartierul sucevean Burdujeni şi că „el s-a inscris fictiv că ar locui in Şcheia”.

Ceilalţi consilieri locali şi-au exprimat indignarea că Dirja nu are nici un fel de activitate in folosul comunităţii şi că nu-şi realizează atribuţiile delegate de primar. Octavian Dirja neagă toate acuzaţiile şi a acţionat in instanţă, pentru calomnie, şase consilieri locali care au iniţiat proiectul de hotărire prin care a fost demis. Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a spus că hotărirea de demitere este ilegală arătind că pentru destituirea unui viceprimar nu este suficient ca votul să fie exprimat de două treimi din membrii Consiliului local.

El a arătat că potrivit Legii 393/2004 a aleşilor locali, demiterea unui viceprimar se face in condiţiile in care acesta a incălcat legislaţia şi a adus prejudicii unităţii administrative in care işi desfăşoară activitatea. Onofrei a spus că hotărirea de demitere a viceprimarului este ilegală pentru că, fără a exista o cercetare prealabilă, consilierii s-au substituit unei instanţe stabilind că viceprimarul este vinovat.

Dirja, a fost demis din funcţie, in urmă cu o lună prin votul consilierilor locali, la iniţiativa colegilor săi din PNL, fiind acuzat că ar fi folosit in interes personal beneficiari ai venitului minim garantat, că vine băut la serviciu şi are o atitudine necorespunzătoare in şedinţele de Consiliu Local. Hotărirea Consiliului Local Şcheia a fost votată de zece consilieri PNL, PD, PUR şi PSD din totalul de 15, iar ulterior, la cererea Prefecturii Suceava de revocare a hotăririi, 12 consilieri locali au votat pentru menţinerea deciziei de demitere.


Intră acum și în grupul de