Tigari de contrabada de aproape 200.000 de lei dosite intr-o sura din Straja. FOTO-VIDEO


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii din cadrul S.P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu-Marmaţiei au declanşat, vineri, o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.             Astfel, în baza datelor deţinute de poliţişti conform cărora la un imobil de pe raza localităţii Straja, se află o cantitate de ţigări de contrabandă, poliţiştii de frontieră s-au deplasat la locaţia respectivă, care aparţine numitului P. Vasile, în vârstă de 78  de ani.

conrabanda straja

Fiind întrebat dacă la domiciliul său are depozitate produse interzise deţinerii, bărbatul a confirmat faptul că într-o anexă din curtea imobilului său se află mai multe colete cu ţigări, precum şi o maşină marca Jeep, înmatriculată în Marea Britanie în care se află tot ţigări.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că ţigările au fost preluate de la frontieră şi transportate cu ajutorul autoturismului de teren la imobilul  respectiv, la activitatea infracţională participând doi bărbaţi de pe raza judeţului Suceava şi anume P. Petru de 37 de ani şi P. Costică de 23 de ani.

 

Totodată  au fost  anunţate şi autorităţile de frontieră  ucrainene pentru cercetarea în comun a cazului, stabilindu-se că pe direcţia respectivă a avut loc o trecere ilegală a frontierei de stat în scop de contrabandă.

Țigările şi autoturismul implicat în activitatea infracţională au fost transportate la sediul S.P.F. Brodina unde în urma inventarierii s-a constatat că este vorba de 17.600  pachete de ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Poliţiştii de frontieră  le-au întocmit celor trei bărbaţi acte premergătoare sub aspectul săvârşirii  săvârşirii infracţiunii de  contrabandă în formă agravantă iar întreaga cantitate de ţigări în valoare de peste 176.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată autoturismul de teren în valoare de aproximativ 16.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina, urmând ca la finalul anchetei să fie luate măsurile legale ce se impun.


Intră acum și în grupul de