In loc de amenzi, politistii suceveni le-au oferit martisoare soferilor

actiune politie (3)

În loc de amenzi, în prima zi de primăvară, pe 1 martie, polițiștii suceveni i-au tras pe șoferi pe dreapta nu pentru a le da amenzi, ci pentru a le oferi mărțișoare și materiale cu caracter preventiv și de responsabilizare în trafic.

„Poliţiştii suceveni au marcat debutul noului anotimp în mijlocul comunităţii pe care o deservesc, prin activităţi de responsabilizare şi conştientizare a populaţiei, activităţi adaptate specificului Zilei de 1 Martie”, au susținut reprezentanții IPJ Suceava.

În acest sens, poliţiştii rutieri şi ofiţerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Suceava, împreună cu partenerii tradiţionali au oferit participanţilor la trafic, atât conducătorilor auto cât şi pietonilor, peste 200 de mărţişoare, calendare personalizate dar şi materiale cu caracter informativ, conţinând recomandări preventive.

Acţiunile au fost organizate împreună cu Omniasig Suceava şi Registrul Auto Român Suceava și au vizat în principal responsabilizarea participaţilor la trafic cu privire la respectarea legislaţiei rutiere şi reamintirea unor modificări legislative recente privind obligativitatea portului centurii de siguranţă.

actiune politie (1)

Activitățile polițiștilor au avut loc pe bulevardul principal din municipiul Suceava, dar şi în zona cartierului Burdujeni şi la ieşirea din municipiu către Fălticeni.

„Pe lângă activităţile de responsabilizare pe linia circulaţiei rutiere, poliţiştii de prevenire au atras atenţia şi cu privire la riscurile victimizării în cazul unor infracţiuni de furt şi tâlhărie, primăvara fiind anotimpul în care doamnele încep să îşi expună mai frecvent bujuteriile şi alte bunuri de valoare”, a precizat sursa citată.

loading...