FOTO VIDEO Mars pentru sustinerea predarii religiei in scoli organizat de Martisor in Suceava


Intră acum și în grupul de

UPDATE 17.06

Manifestanţii au ajuns la Biserica Sf. Dumitru unde unul dintre organizatori, dr. Valeriu Gavrilovici, le-a mulţumit că au participat la acest marş care este doar începutul unei lupte pentru ca religia să rămână în trunchiul comun al disciplinelor. El s-a întrebat dacă se vor contesta şi organizarea slujbelor religoase de la începutul anului şcolar şi a atras atenţia că cei care s-au adunat acum nu trebuie să dezarmeze aşa cum nu nici cei care se luptă cu Dumnezeu nu doresc religia în şcoli.

El a anunţat că vor fi trimise scrisori parlamentarilor care să voteze astfel încât religia să fie păstrată în spiritul a ceea ce îşi doreşte majoritatea.

Părinţii care au participat la acest marş au fost invitaţi luni după amiaza la sediul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor unde se va înfiinţa filiala Suceava a Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie.

În 21 martie urmează să fie organizate în toată ţara proteste faţă de avort, iar cei care au participat duminică la acest protest sunt invitaţi şi la această acţiune.

Potrivit jandarmilor, la această acţiune de protest au participat opt sute de persoane.11014757_921390727913163_82378150_n

UPDATE 17.00

Participanţii la miting au ajuns în faţa Palatului Administrativ şi au anunţat că în rugăciunile lor vor pomeni pe cei care îi prigonesc.

11040789_921385907913645_2110597427_n
Două fete protestează cu manualul de religie în mână

 

UPDATE 16.30

Protestatarii se întorc spre Biserica Sf. Dumitru, iar în zona Primăriei a fost audiat la megafon imnul naţional.

 

UPDATE 16.20

Manifestanţii au ajuns la Spitalul Judeţean Suceava. Între protestatari a fost văzut interpretul de muzică populară Alexandru Recolciuc.

Recolciuc
Alexandru Recolciuc participă la miting de susţinere a religiei în şcoală

 

UPDATE 16.05

Coloana de protestatari a trecut de Policlinica municipală şi se întinde pe o lungime de câteva sute de metri, atât pe troturar cât şi pe o parte a străzii.

Mai mulţi suceveni şi-au exprimat surprinderea faţă de această procesiune cu icoane şi pancarte şi întrebau ce sărbătoare religioasă este marcată.

Dr. Valeriu Gavrilovici a arătat că nu doreşte ca în 6 martie 2015 să fie comemoraţi 60 de ani de la scoaterea religiei din şcoli. El consideră că scoaterea religiei din şcoli este un atac la identitatea naţională.

UPDATE 15.50

Participanţii la marşul de susţinere a predării religiei în şcoli distribuie foi volante în care sunt prezentate argumentele studierii religiei în şcoli.

importanta_religiei

„Înscrierea elevilor la ora de religie e o mărturisire a Mântuitorului Nostru Isus Hristos  în vremurile pe care le trăim astăzi”, se arată în finalul acestui document care poartă semnătura lui IPS Pimen Suceveanul.

UPDATE 15.36

Participanţii la acest protest, peste o mie,  au pornit în marş cu preoţi în faţa lor, după ce au rostit rugăciunea Tatăl Nostru. Participanţii intonează imnuri bisericeşti.

Pe pancarte sunt înscrise mesaje de genul „Lăsaţi copiii la ora de religie”, „Române scoală, susţine religia în şcoală” sau „Şcoala s-a născut în pridvorul bisericii”.

UPDATE 15.30

Participanţii susţin că se simt discriminaţi că trebuie să depună cerere astfel încât copiii lor să poată studia religia mai ales că la ultimul recensământ s-au declarat atei 0,7 la sută din populaţie.

Ei consideră că ar trebui să depună cereri să nu studieze religia cei care nu doresc, dar că este anormal ca marea majoritate să fie obligată să facă cerere de studiere a religiei.

UPDATE 15.20

Numărul participanţilor este în creştere. Peste 300 de suceveni fiind adunaţi în zona bisericii Sf. Dumitru

Circa o sută de persoane s-au adunat, duminică, la ora 15 în curtea bisericii Sf. Dumitru din Suceava urmând să participe la un marş pentru susţinerea predării religiei în şcoli.

Părinţi, bunici sau elevi, cu icoane în mână, s-au adunat pentru a susţine predarea religiei în şcoli în prima duminică din Postul Mare, Duminica Ortodoxiei.

Potrivit afişelor din oraş, organizatorul evenimentului este Alianţa Bucovina Ortodoxă, din care fac parte: Bucovina Profundă, Asociaţia „Părinţi pentru Ora de Religie” – Filiala Suceava, Asociaţia „Sfinţii Ioachim şi Ana”, ASCOR Suceava, Asociaţia Culturală Sfântul Mitropolit Dosoftei, Fundaţia IPAMIA, Asociaţia Kozaciok, Asociaţia Ucrainenilor Ortodocşi din Bucovina, Fundaţia „Sfinţii Martiri Brâncoveni” – Filiala Suceava, Asociaţia ProVita Bucovina, Asociaţia „Sfântul Ioan cel Nou”, iar marşul ar avea acceptul Arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen Suceveanul.

 

Marşul urmează să se organizeze pe traseul Casa de Cultură, biserica „Sfânta Înviere”, Biblioteca Judeţeană „I.G. Sbiera”,  parcul Universităţii „Ştefan cel Mare”, Spitalul Judeţean şi retur la biserica Sf. Dumitru.

 

 

 


Intră acum și în grupul de