Perchezitii in Suceava si alte patru judete pentru destructurarea unui grup infractional organizat specializat in contrabanda cu tigari


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de luni, 2 martie 2015, au avut loc 41 de percheziţii domiciliare atât în Suceava cât și în Arad, Timiş, Hunedoara şi Maramureş pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări, la audieri fiind așteptate 26 de persoane.

perchezitie

Potrivit procurorilor timișoreni, există suspiciuni că în perioada august 2014 – februarie 2015, pe raza judeţelor Timiş şi Arad şi a unor localităţi limitrofe, a acţionat o grupare de criminalitate organizată transfrontalieră care s-a ocupat cu contrabanda cu ţigări provenite în special din Ucraina.

Țigările erau achiziţionate în special de pe raza judeţului Suceava, fiind  transportate cu regularitate de 3-4 ori pe săptămână, în autovehicule prevăzute cu  spaţii special amenajate, după care erau depozitate la diferite adrese în vederea comercializării.

În perioada menționată, susțin procurorii, s-au efectuat peste 24 de transporturi, membrii grupării infracţionale reuşind să achiziţioneze şi ulterior să comercializeze peste 150 de baxuri de ţigarete provenite din contrabandă, în valoare de aproximativ 250.000 euro.

Un număr de 26 de persoane vor ajunge la audieri, la sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Timişoara.

Acțiunea de luni a fost întreprinsă de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara împreună cu poliţişti din cadrul  Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul Operaţiuni Speciale Timişoara.


Intră acum și în grupul de