Ioan Moraru si-a dat demisia de la sefia Companiei Nationale a Uraniului


Intră acum și în grupul de

Directorul Companiei Naţionale a Uraniului, Ioan Moraru,  a demisionat din funcţie după discuţiile avute în cursul dimineţii cu ministrul Energiei, Andrei Gerea.

Moraru a anuntat ca motivele demisiei sunt personale si ca a convenit ca pana la numirea unui nou director sa gestioneze tot el activitatea Companiei.

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, l-a invitat marţi dimineaţa la minister pe directorul Companiei Naţionale a Uraniului, Ioan Moraru, pentru o discuţie privind soluţionarea conflictului de muncă de la Crucea, unde minerii au reluat protestele.

Potrivit directorului CNU, un număr de 230 de mineri din cadrul exploatării Crucea au protestat, luni, mai multe ore în zona troiţei din mina Crucea, situată în subteran, dar nu într-o zonă de exploatare, iar în jurul orei 17,  o parte dintre protestatari au mers acasă, iar altă parte s-a decis să meargă în mina Botuşana, într-o zonă de exploatare, unde intenţionează să se blocheze până când revendicările le vor fi soluţionate.

ioan moraru

Ioan Moraru a arătat că protestatarii au discutat cu reprezentanţi din conducerea companiei, dar că sunt decişi să protesteze până când se va pune în aplicare protocolul semnat în 30 ianuarie cu ministrul Energiei, Andrei Gerea.

Directorul CNU a precizat că i-a prezentat, încă de dimineaţă, situaţia din zonă ministrului Energiei, iar acesta l-a invitat marţi dimineaţa la minister pentru o discuţie privind soluţionarea conflictului.

Moraru a mai declarat că oferta pe care a putut să o facă minerilor a fost o creştere cu 5,2-5,5 la sută, ceea ce nu a mulţumit pe protestatari care doresc să fie aplicată prevederea stabilită în protocolul semnat de Gerea.


Intră acum și în grupul de