Un sediu nou pentru Judecatoria Suceava pana in 2020


Intră acum și în grupul de

Un nou sediu pentru Judecătoria Suceava ar urma să fie construit până în anul 2020, în cadrul unui proiect al Ministerului Justiţiei ce prevede realizarea de sedii noi, în special, pentru instanţele din localităţile reşedinţă de judeţ.

Preşedintele Curţii de Apel Suceava,,judecătorul Maria Andrieş, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că proiectul care vizează, printre altele, realizarea de sedii noi pentru instanţele din localităţile reşedinţă de judeţ a fost lansat în luna decembrie 2014, Ministerul Justiţiei încheind un memorandum cu Ministerul Dezvoltării.

tribunalul suceava

Magistratul sucevean a spus că, în cursul anului 2014, s-au făcut demersuri la Ministerul Justiţiei pentru a se avea în vedere situaţia instanţelor care funcţionează în Palatul de Justiţie din Suceava întrucât spaţiul este neîncăpător.

Preşedintele Curţii de Apel Suceava a explicat că deşi a fost realizată o extindere a spaţiului în curtea interioară, rezolvându-se parţial problema sălilor de judecată, totuşi a rămas nesoluţionată problema birourilor pentru judecători şi pentru personalul auxiliar.

Magistratul Maria Andrieş a spus că aproape toate capetele de holuri din Palatul de Justiţie au fost închise cu glasvanduri şi au fost transformate în birouri pentru personalul auxiliar şi judecători.

“Din acest punct de vedere am încercat să sensibilizăm Ministerul Justiţiei să realizeze că activitatea nu se poate desfăşura în aceste condiţii, mai ales din perspectiva faptului că în 2016 vor intra în vigoare şi dispoziţiile din Codul de procedură civilă referitoare la judecarea în Camera de Consiliu. Se preconizează realizarea unui act de justiţie modern, în care părţile să fie chemate separat, la ore fixe, în aşa fel încât judecătorului îi trebuie spaţiul necesar de a derula această activitate, ori în momentul de faţă este imposibil să se facă o astfel de procedură în palatul de justiţie.În urma demersurilor noastre am avut bucuria să constatăm că Ministerul Justiţiei a concluzionat că ar trebui să avem un sediu nou pentru instanţă, pentru Judecătoria Suceava”, a spus preşedintele Curţii de Apel Suceava.

Magistratul sucevean a explicat că încă nu a fost stabilit locul unde va fi construit noul sediu al Judecătoriei Suceava, dar că probabil aceasta va fi lângă actualul sediu, în parcare, terenul fiind în proprietatea Ministerului Justiţiei.

“Suntem în faza de început, lucrurile au început să se mişte, s-a creat deja echipa de contact cu ministerul pentru a pune la punct detaliile ştiut fiind că este nevoie să fie implicat şi un specialist în domeniul dreptului, pentru că noi ştim cel mai bine care sunt necesităţile unei instanţe din punct de vedere al sălilor, birourilor”, a precizat Andrieş.

În prezent, personalul auxiliar al Judecătoriei Suceava este format din 36 de angajaţi, iar numărul magistraţilor care îşi desfăşoară activitatea în această instanţă este 21.

Preşedintele Curţii de Apel Suceava consideră că Judecătoria Suceava ar trebui să dispună de cel puţin două săli de judecată în materie penală şi de două săli în materie civilă, dar şi de săli pentru judecata în Camera de Consiliu.

Termenul de realizare a acestui obiectiv este prevăzut pentru anul 2020.


Intră acum și în grupul de