Afectiunile respiratorii fac ravagii printre suceveni


Intră acum și în grupul de

Direcția de Sănătate Publică a județului Suceava a informat că în ultima săptămână mii de persoane s-au prezentat la medici cu afecțiuni respiratorii de sezon, cifrele raportate fiind mult mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut.

Gripa severa

Sursa citată a arătat că săptămâna trecută 37 de persoane s-au prezentat la medici având afecțiuni compatibile cu gripa, 13 pacienți fiind internați în spital. Din statisticile instituției reiese faptul că în aceeași perioadă a anului trecut s-au raportat doar două îmbolnviri, ambii pacienți fiind internați.

În ceea ce privește infecțiile acute respiratorii, 2.759 de suceveni au ajuns la medici cu astfel de afecțiuni, 72 de persoane având nevoie de internare. Pentru aceeași infecție respiratorie, anul trecut au fost internate 58 de persoane, din 2.003 diagnosticate.

De asemenea, la medici au ajuns și 786 de suceveni cu pneumonii, 143 fiind internați. În aceeași perioadă a anului trecut au fost înregistrate 386 de cazuri, 119 persoane având nevoie de internare.


Intră acum și în grupul de