Pompierii suceveni si-au aratat priceperea in cadrul unui exercitiu in caz de incendiu, la Palatul de Justitie


Intră acum și în grupul de

simulare incendiu (10)

Pompierii suceveni au confirmat încă o dată că sunt bine pregătiți în caz de pericol și pot face față oricărei situații.

În cursul zilei de marți, 10 martie, Palatul de Justiție Suceava a fost locul de desfășurare al unui exercițiu în caz de incendiu, zeci de pompieri, cadre medicale, polițiști și jandarmi făcând parte dintr-un scenariu ce s-ar putea întâmpla oricând în viața reală.

 Totul a fost o simulare pregătită până în cele mai mici detalii timp de șase luni.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, generalul de brigadă Ion Burlui, a anunțat după finalizarea exercițiului că inițiativa a aparținut magistraților suceveni care au conștientizat riscurile la care se supun angajații insituției, dar mai ales publicul.

simulare incendiu  (1)

 

„Am desfășurat activitatea pe mai multe paliere, astfel a fost vizată și o latură educativă, de informare preventivă, un aspect care a ținut de organizarea activității de pregătire în situații de urgență cu personalul din Palatul de Justiție, organizarea intervenției și nu în ultimul rând capacitatea de intervenție a Inspectoratului pentru Situații de Urgență”, a spus șeful pompierilor suceveni, generalul de brigadă Ion Burlui, la finalul activității.

El a mai precizat că au fost simulate mai multe situații tactice unde au fost inclusiv victime care au avut nevoie de evacuare. De asemenea, exercițiul a vizat și o situație de cutremur, cu victime prinse în subsolul instituției, care au fost descoperite cu ajutorul câinelui din dotarea inspectoratului.

La rândul său, Maria Andrieş, preşedintele Curţii de Apel Suceava, a declarat că un astfel de exercițiu ar trebui efectuat la oricare instituție publică, tocmai pentru a putea preveni un dezastru, un exercițiu practic având rolul de a arăta unde se poate greși.

simulare incendiu (15)

„În caz de un incendiu, purtăm nu numai răspunderea pentru noi și salariații noștri, dar și răspunderea pentru justițiabilii care se află în Palat, oameni care nu au toți un nivel de pregătire foarte ridicat și poate nu toți știu să reacționeze în situații de pericol”, a spus Andrieș.

Vezi AICI mai multe fotografii de la exercițiul pompierilor suceveni.

 


Intră acum și în grupul de