Lungu: „Nu avem contract de dare in administrare a cladirilor de la scoli. Daca se intampla ceva la o scoala, nu stiu cine e responsabil”


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa la sediul Primariei Suceava

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava:

ion lungu (2)

 

 

„Nici in ianuarie si februarie sucevenii nu si-au platit factura curenta la apa calda si caldura. Fac apel la suceveni sa plateasca.

In perioada urmatoare, faptul ca in aceasta iarna caldura a costat foarte putin, nu ar fi motive de debransare pentru suceveni. Licitatia pentru stabilirea unui nou operator este foarte importanta pentru a sti sucevenii pe ce se bazeaza in iarna urmatoare. Pana la 1 iunie ar trebui sa stim cine e operatorul si sa facem strategia si sa dam siguranta sucevenilor ca vor avea un serviciu de calitate. Scumpirea pretului la gaz metan ar fi un motiv pentru suceveni sa nu ceara debransarea.

Pe 13 martie, am convocat o sedinta extraordinara a CL. Nu avem contract de dare in administrare a cladirilor de la scoli. Daca se intampla ceva la o scoala, nu stiu cine e responsabil. Am propus sa facem contractele pe un an si sa putem clarifica lucrurile legate de bunurile date in administrare.

Speram, in masura in care se va face terenul de tenis de camp in Suceava la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara Suceava  sa vina si Simona Halep la inaugurare.

Vreau sa introduc din nou pe ordinea de zi acest proiect care apartine unei firme private.

Incep sa se vada roadele la cainii comunitari. Lucram acum la un regulament pentru circulatia cainilor cu stapan din Suceava prin oras.

De saptamana viitoare, vom face curatenie cu asociatiile de proprietari impreuna. Le-am prezentat programul asociatiilor. Chiar daca unii ma acuza de populism,  ma voi duce sa fac curatenie in oras. Vreau sa atentionez in felul asta sucevenii ca trebuie de pastreze curatenia.

Vor fi montate în perioada Sărbătorilor Pascale o lumanare luminoasa 3D si un ou luminos 3D. Vrem sa il facem cat mai frumos orasul. Ornamentele din acest an pentru Paste vor costa 50.000.

Primaria va da anul acesta pentru fotbal un milion de lei. Nu joc la pariuri si nu am mai fost la fotbal de 3 ani si nici nu ma duc. Deocamdata, nu stiu ce sa spun despre acuzatiile de blat la ultimele meciuri. Pana una alta. merg pe prezumtia de nevinovatie pana cand organele de anchete isi vor face treaba.”


Intră acum și în grupul de