Primarul din Falticeni despre propunerea din PSD de limitare la doua a mandatelor de primar: E o prostie


Intră acum și în grupul de

Primarul PSD al municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a apreciat, marţi seara în emisiunea Ora de politică de la Intermedia TV că propunerea lansată din PSD ca numărul mandatelor de primar la două nu este viabilă.

Catalin Coman (1)

„E o prostie”, a spus Coman. El a arătat că nu se poate să-i limitezi unui primar numărul de mandate, mai ales celor care sunt perfomanţi.

„Dacă performează, de ce să nu-l laşi să candideze?”, s-a întrebat Cătălin Coman.
El a arătat că în cazul unor proiecte la care linia de finanţare se aprobă la mijlocul celui de-al doilea mandat, primarul respectiv nici nu va mai fi interesat pentru că va trebui să muncească mult pentru atragerea fondurilor, proiectare, selectarea constructorilor, iar apoi viitorul primar să fie cel care inaugurează fără să fi făcut nimic.

Cătălin Coman a anunţat că va candida pentru un nou mandat şi a explicat că are realizări care îl determină să intre în cursă şi că are o susţinere de peste 50 la sută.

Totodată, primarul Cătălin Coman, a apreciat că funcţia de viceprimar ar trebui să fie propusă de primar, iar cei doi să candideze în tandem, pentru că vor face echipă.

Mai mult, Cătălin Coman susţine că este nevoie de descentralizare reală considerând că nu trebuie să decidă cineva de la Bucureşti pentru o comunitate locală.

Premierul Victor Ponta a declarat în decembrie 2014 că una dintre prioritatile coalitiei de guvernare in 2015 va fi impunerea unei limite de mandate pentru alesii locali si parlamentari, care ar putea fi de doua mandate consecutive. El a admis ca aceasta limitare se poate face doar prin modificarea Constitutiei.

Seful guvernului a prezentat, intr-o conferinta de presa, prioritatile coalitiei de guvernare pentru perioada 2015 – 2016.

Printre acestea figureaza sustinerea unei „limitari de mandate pentru toti cei care ocupa functii publice la nivel central si local”, a spus Victor Ponta.


Intră acum și în grupul de