Contrabandisti somati cu focuri de arma in apropiere de Straja. Politistii de frontiera au confiscat tigari de circa 30.000 lei


Intră acum și în grupul de

Mai multe persoane care au fost văzute că transportă colete voluminoase aproape de linia de frontieră au fost somate cu patru focuri de armă.

tigari (1)

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan, a informat că marți, în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră au observat, pe direcţia localităţii Straja, la aproximativ 2,5 km  de linia de frontieră spre interior, mai multe persoane care transportau colete voluminoase.

Întrucât respectivele persoane nu au răspuns somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras patru focuri de avertisment în plan vertical, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au fugit, dispersându-se pe mai multe direcţii.

„Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea reţinerii şi identificării persoanelor respective, precum şi a cercetării în comun a evenimentului”, a arătat Poroch-Seriţan.

În urma inventarierii coletelor, lucrătorii de la frontieră au descoperit 2.950 de pachete de ţigări Viceroy şi Jing Ling, în valoare de aproximativ 30.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, cercetările fiind continuate împreuna cu autoritățile ucrainene în vederea identificării şi reţinerii tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale”, a precizat purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Seriţan.


Intră acum și în grupul de