Doua sanctiuni aplicate deja de DSVSA Suceava la ferme de vaci si centre de colectare si procesare a laptelui. Controalele continua


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al DSVSA Suceava, medicul veterinar Vasile Semeniuc, a declarat că echipe de control formate din reprezentanţi ai instituţiei au efectuat, în ultima săptămână, controale la mai multe exploataţii de bovine, centre de colectare a laptelui şi la de procesare a laptelui din judeţul Suceava, în urma cărora au fost aplicate două sancţiuni.

Semeniuc  a spus că aceste controale, care se vor desfăşura până la sfârşitul acestei săptămâni, vizează modul de respectare a condiţiilor sanitare veterinare privind producerea, colectarea, procesarea şi comercializarea laptelui crud şi a produselor lactate, tematica activităţilor de control fiind stabilită de ANSVSA.

El a spus că echipele de control, care sunt formate din reprezentanţi ai Serviciului Control Oficial Sănătate Animală şi ai Serviciului Control Oficial Siguranţa Alimentelor din cadrul DSVSA Suceava, au verificat, în ultima săptămână, 10 exploataţii de bovine, 11 centre de colectare a laptelui şi şase unităţi de procesare a laptelui care efectuează activităţi de comerţ intracomunitar sau export în terţe ţări cu produse lactate.

vaci

Semeniuc a spus că echipele de control ale DSVSA Suceava au aplicat o amendă în valoare de 600 de lei unei unităţi de procesare a laptelui întrucât nu a respectat programul de autocontrol al laboratorului uzinal sanitar veterinar al unităţii, dar şi un avertisment aplicat unei exploataţii de bovine pentru condiţii de igienă deficitare.

Purtătorul de cuvânt al DSVSA Suceava a mai spus că verificările au început, din data de 9 martie, iar echipele de control verifică, prin sondaj,  ferme de animale şi exploataţii non-profesionale care livrează cantităţi însemnate de lapte către centrele de colectare şi către unităţile de procesare a laptelui, precum şi unităţile de procesare a laptelui autorizate sanitar veterinar care efectuează activităţi de comerţ intracomunitar sau export în ţări terţe, cu produse lactate.

În judeţul Suceava sunt 1500 de gospodării ce livrează lapte, 116 centre de colectare a laptelui şi 126 de ferme şi exploataţii de bovine.


Intră acum și în grupul de