Constantin Harasim revine in functia de subprefect la un an dupa ce a fost inlocuit cu Atanasa Nistor


Intră acum și în grupul de

Constantin Harasim a fost numit, miercuri, de Guvern, în funcţia de subprefect al judeţului Suceava în locul lui Atanasă Nistor.

Rocada se face exact la un an după ce Atanasă Nistor i-a luat locul lui Harasim în această funcţie.

Harasim a fost subprefect de Suceava propus de PNL în mai 2012, la scurt timp după ce Victor Ponta a preluat funcţia de prim ministru.

El a rezistat în funcţie până în 19 martie 2014, când a fost înlocuit cu Atanasă Nistor după ce PNL a ieşit de la guvernare.

constantin harasim

De remarcat este că la acea dată, Constantin Harasim a avut un discurs în care a recunoscut că a fost surprins când a aflat că a fost numit în funcţia de subprefect al judeţului Suceava, dar că pe parcursul timpului a făcut echipă cu prefectul care este un om deosebit.

La acea dată, Harasim spunea că a constatat pe parcursul mandatului că sunt multe probleme de rezolvat, cum ar fi asigurarea de locuri de muncă, în special pentru tineri.

atanasa nistor

El a arătat că pe perioada mandatului a primit numeroase persoane în audienţă care i-au cerut sprijin pentru un loc de muncă şi că el i-a îndrumat spre instituţiile abilitate, dar crede că nici unul dintre aceştia nu şi-a găsit un loc de muncă.

La acea dată , Harasim a mai spus că o mare problemă este cea a aplicării legilor fondului funciar şi că zilnic vin peste o sută de citaţii pe adresa Prefecturii care este chemată în judecată de diverse persoane care îşi revendică proprietăţile în justiţie.

Fostul subprefect a atras atenţia că se ocupă mult spaţiu cu problemele legate de fondul funciar şi că au fost făcute şi „inginerii funciare” de care vinovaţi sunt mai multe persoane, dar cei care au comis faptele trebuie să se gândească la ele chiar dacă s-au prescris.

 El a mai declarat că a mai constatat că lipsa banului public afectează puternic administraţia locală din judeţ.

Potrivit lui Harasim, administraţia publică este îndatorată la bănci, sau are de suportat cheltuieli pentru proiecte care au fost începute în urmă cu 10-12 ani şi că s-a ajuns să achite penalităţi şi dobânzi care duc primăriile spre insolvenţă.

 El a spus că sunt primării cu conturi blocate, şcoli care nu-şi plătesc angajaţii, iar facturile neplătite la timp societăţilor comerciale duc la falimentarea multor firme.

Harasim considera la acea dată că orice sfârşit reprezintă un nou început.

Constantin Harasim a avut un nou început când a decis să plece de la PNL la partidul lui Calin Popescu Tăriceanu şi să obţină acum din nou funcţia din Prefectură.

constantin harasim si florin sinescu


Intră acum și în grupul de