FOTO Coafuri de ocazie in cele mai noi tendinte, prezentate de absolventii cursului de Coafor de la AJOFM Suceava


Intră acum și în grupul de

curs coafor (33)

La City Gallery din incinta Shopping City Suceava, în fața unei comisii de specialitate, au defilat, miercuri, absolvenții cursului de Coafor alături de modelele care le-au pus în evidență calitățile de hair-styliști.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava a organizat miercuri, 18 martie, examenul de absolvire pentru programul de formare profesională „Coafor”, desfăşurat în cadrul proiectului „Măsuri active integrate pentru şomerii din regiunile Nord – Est şi Sud – Est – sustenabilitate în sfera turismului, implementat în calitate de partener.

În faţa comisiei de examen s-au prezentat 14 şomeri, cu vârste cuprinse între 19 şi 45 de ani, care au urmat cele șase luni de instruire ale cursului.

Cei care și-au dorit diploma de hair-syliști, 13 fete și doar un băiat, au urmat 480 de ore de practică şi 240 de ore de teorie.

Toate etapele de pregătire s-au desfăşurat în sălile special amenajate ale Centrului de Formare Profesională de la AJOFM Suceava.

De la bucle bine definite, cocuri spaniole, cocuri elegante, accesorizate, și până la coafuri avangardiste, absolvenții au demonstrat în fața comisiei că sunt oricând pregătiți să facă cele mai sofisticate coafuri, reușind să mulțumească până și cele mai exigente cliente.

curs coafor (43)

„Evenimentul de astăzi se încadrează în politica din ultimul timp a instituţiei, în sensul în care să ne promovăm serviciile, să informăm cât mai bine persoanele care ar putea beneficia de serviciile noastre în vederea creşterii şanselor de a-și găsi un loc de muncă. Acest examen la cursul de coafor, mai exact proba practică, pentru că proba teoretică s-a desfășurat ieri, la sediul nostru, având şi această notă de spectaculos în ceea ce priveşte rezultatul final al calificării obţinute, ni l-am dorit în scopul de scoate mai mult în evidenţă serviciile pe care le oferim în cadrul instituţiei pentru orice persoană interesată”, a declarat Mirela Adomnicăi, director executiv la AJOFM Suceava.

Aceasta a mai susținut că rezultatele cursului, concretizate prin fotografii, vor fi trimise și angajatorilor suceveni astfel încât aceștia să capete încredere în abilitățile pe care le dobândesc cursanții în cadrul programelor de pregătire profesională de la AJOFM Suceava.

Cât despre nevoia de hair-styiliști în Suceava, Mirela Adomnicăi a susținut că în momentul de față există un cerc vicios pentru că se caută cei care au experiență în domeniu.

„Se caută, dar există un cerc vicios. Se caută hair-styliști cu experiență, ori cel care tocmai a absolvit un curs de calificare se presupune că nu are experiența pe care o solicită angajatorul. Tocmai, din ceea ce s-a văzut astăzi aici, se poate trage concluzia că un curs de calificare organizat în mod serios, poate compensa o lipsă de experiență al unui absolvent al acestui curs”, a menționat directorul executiv al AJOFM Suceava.

Adomnicăi a mai precizat că unii absolvenți ai cursului de „Coafor” și-au găsit un loc de muncă, în saloanele din Suceava, chiar din timpul efectuării stagiului.

 

 


Intră acum și în grupul de